Încă o ediție PARÂNGUL NIGHT CHALLENGE

Încă o ediție PARÂNGUL NIGHT CHALLENGE

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Tot evenimentul s-a desfășurat OUT DOOR. Cea de-a 8-a ediție a competiției „Parângul Night Challenge” a fost un real succes. Startul a fost dat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și Toma Coconea – șeful Comisiei Buget Finanțe a Consiliului Local Petroșani.

 

Stelistul Mitrică

Aproximativ 50 și100 de adulți au dat curs provocării nocturne a Parângului.

La alergare s-a impus Leonard Mitrică din Brașov (atlet la CS Steaua București), cu timpul de 42 min și 35 secunde.

Recordul de cursă ce datează din 2016 rămâne în picioare. Bonusul de 3000 de lei se reportează pentru ediția viitoare.

 

Petroșeneanca Buzgan

La fete s-a impus Crina Buzgan din Petroșani. În urmă cu câteva ediții, ea descoperea plăcerea de a alerga pentru prima dată la „Parângul Night Challenge”. Iată că acum e dublă campioană absolută a cursei, fiind și una dintre cele mai bune alergătoare ale țării.

La schi de tură s-a impus Cristian Merge, iar la feminin Mara Voicu. „Îi mulțumim lui Tomi Coconea pentru că a dat curs invitației de a da startul acestei curse”, a spus organizatorul Avram Iancu de la AS Bike & Run Petroșani.

Crina Buzgan s-a abonat din nou la podium făcând o cursă excelentă.

„Ca să respect tradiția, eu îmi încep anul competițional în Parâng!

Aseara am fugit 4,5 km/ 1000 m diferență de nivel la lumina frontalei, prin zăpadă și vânt. Sunt fericită că mi-am revăzut colegii de alergare, că am simțit din nou emoția unui concurs. Sper că anul acesta să ne aducă zile bune și să ne revedem și la alte competiții sportive.

Felicitări organizatorilor pentru seriozitatea de care dau dovadă în organizarea concursului, cât și concurenților care au învins bestia din Parâng”, a spus deținătoarea primul loc.

 

Primul concurs oficial pentru Codrea Silip

„Parâng Night Challenge” a fost primul concurs de alergare din an pentru atletul din Vale, Codreanu Silip. Este concursul la care în urmă cu 8 ani a răspuns prezent.

„Am răspuns prezent, fără să știu ce provocare mă așteaptă. Este concursul care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de alergarea montană și de oamenii care practică sau sunt implicați în acest sport minunat.

A fost o ediție reușită în noapte la lumina frontalelor cu de toate – gheață, alunecuș, apoi zăpada mare în care te îngropai, iar cireașa de pe tort, un vânt de creastă care te dezechilibra la fiecare pas în lupta cu muntele.

Am luat startul alături de alți 70 de participanți care au răspuns provocării, reușind să urc cei 4,5 km cu 1.000 diferență de nivel în 55 minute”, a spus atletul. Codrea Silip s-a clasat pe locul 12 în clasamentul general și pe locul 1 la categoria de vârstă 50+.

„Felicitări organizatorilor și tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului”, a conchis sportivul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii