În zona Cetăţii Feţele Albe. Salvaţi în miez de noapte

În zona Cetăţii Feţele Albe. Salvaţi în miez de noapte

Timp de citire: un minut

În noaptea de duminică spre luni, jandarmii şi salvamontiştii au fost solicitaţi pentru o intervenţie pe munte.

În jurul orei 21:30, jandarmii montani şi salvamontiştii au fost sesizaţi printr-un apel la numărul de urgenţă 112, de către proprietarul unei pensiuni din localitatea Grădiştea de Munte, că doi turişti, un bărbat şi o femeie, campaţi cu cortul în curtea pensiunii, au plecat în cursul dimineţii către cetăţile dacice din munţii Orăştiei şi nu s-au mai întors. Grija cabanierilor era amplificată de faptul că bărbatul prezenta deficienţă în deplasare, ca urmare a unei afecţiuni la un picior. Cei doi turişti fuseseră văzuţi ultima dată în zona Cetăţii Feţele Albe.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au pornit în căutarea celor doi turişti. Din fericire, aceştia au fost identificaţi, în jurul orei 24:00, în zona Cetăţii Feţele Albe.

Cei doi turişti nu puteau să continue deplasarea deoarece bărbatul, în vârstă de 33 ani, domiciliat în localitatea Rădăuţi, nu putea să coboare din cauza situaţiei sale medicale. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au transportat cu ajutorul tărgii de salvare de la Cetatea Feţele Albe până la locul în care era campat, pe un traseu ce a durat peste o oră.

Atât bărbatul, cât şi tânăra care îl însoţea, în vârstă de 28 ani, domiciliată în municipiul Petroşani, nu au necesitat îngrijiri medicale. Cei doi tineri au rămas să se odihnească la locul de campare.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii