În vederea divizării parţiale / CEH este evaluat

În vederea divizării parţiale / CEH este evaluat

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La sfârşitul lunii octombrie, mai exact pe 30 octombrie 2015, Complexul Energetic Hunedoara a semnat un contract de prestări servicii cu o firmă din Bucureşti. Obiectul contractului este evaluarea globală a societăţii în vederea divizării.

Putem deduce că ideea înfiinţării CEH a fost una proastă, pentru că el nu funcţionează cum ar trebui. Sau, ideea a fost bună, dar, pur şi simplu, managementul complexului nu a fost unul constructiv, ci distructiv, care în loc să formeze un tot şi să salveze măcar o parte a industriei extractive, s-a învârtit în jurul cozii şi a ajuns în acelaşi punct: divizarea lui pe componente. Cel mai probabil o componentă care să ajungă în procedura de insolvenţă şi o altă parte care să funcţioneze mai departe în condiţii optime.

Romlider Evaluări Imobiliare S.R.L. este o firmă din Bucureşti ce oferă servicii de consultanţă imobiliară, evaluări imobiliare, administrare proprietăţi şi investiţii imobiliare. Funcţionează de aproximativ 10 ani pe piaţa de profil. Acum are obligaţia, conform contractului de prestări servicii semnat cu CEH, să ofere servicii de evaluare globală a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA şi evaluare a activelor la data de 30.06.2015, în vederea divizării parţiale a societăţii. Valoarea contractului este de 22.100 lei, fără TVA.

Conform datelor expuse de experţii societăţii de evaluarea imobiliară, sunt 3 paşi a unei evaluări imobiliare. Documentarea asupra proprietăţii imobiliare, ce cuprinde identificarea proprietăţii imobiliare;  identificarea drepturilor de proprietate asupra obiectivului evaluării; stabilirea scopului evaluării imobiliare şi tipul de valoare ce trebuie determinată; vizitarea fizică a proprietăţii de evaluat, şi solicitarea de copii ale documentelor proprietăţii. Urmează centralizarea şi analiza datelor, apoi elaborarea unui raport de evaluare imobiliară. Acesta este un document scris în care sunt cuprinse instrucţiunile pentru procesul de evaluare, baza de evaluare – tipul de valoare, scopul evaluării şi rezultatele analizei care a condus la opinia privind valoarea.

Fiind vorba despre un complex energetic, evaluarea va fi una elaborată, de durată, care este neapărat necesar să fie riguroasă. După finalizarea evaluării globale, se va realiza divizarea. În concluzie, anul 2016 va fi unul al transformărilor majore în cadrul complexului.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii