În stare de arest. Acţiune penală împotriva minorilor violatori din Deva

În stare de arest. Acţiune penală împotriva minorilor violatori din Deva

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Conform datelor oficiale furnizate de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei trei minori care au bătut şi violat o persoană fără adăpost în plin centrul reşedinţei de judeţ.

În fapt, în data de 11 august 2015 Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva a dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii minori S.V., în vârstă de 15 ani pentru comiterea infracţiunii de viol, S.D., în vârstă de 15 ani pentru comiterea infracţiunii de complicitate la viol şi A.R.C., în vârstă de 14 ani pentru comiterea infracţiunii de complicitate la viol, alăturându-se acestora şi infracţiunea de tâlhărie calificată.

După cum arată sursele judiciare, în sarcina celor trei inculpaţi minori s-a reţinut că, în cursul nopţii de 8 spre 9 august 2015, după ce, în prealabil, au urmărit o persoană fără adăpost, cu intenţia de a o agresa şi deposeda de bani, doi dintre ei i-au aplicat femeii mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele până ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa, în faţa clădirii IPH din municipiul Deva, după care au târât-o în partea laterală stânga a scărilor de acces în clădire, unde cel de-al treilea minor, profitând de stare de inconştienţă a victimei, a întreţinut un raport sexual cu aceasta, ajutat fiind de ceilalţi doi. Apoi, cei trei minori au deposedat-o pe femeie de o sumă infimă de bani şi o parte din bunurile ce le avea asupra ei. După comiterea faptelor, cei trei au părăsit zona, abandonând victima în stare de inconştienţă.

Potrivit anchetatorilor, femeia a suferit leziuni craniene şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara-Deva. „Din concluziile medico-legale emise de S.J.M.L. Hunedoara-Deva a rezultat că persoana vătămată B.D.L. a suferit leziuni posttraumatice ce s-au putut produce prin lovire cu un corp dur, acestea necesitând pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. De asemenea, s-au evidenţiat leziuni genitale ce puteau fi produse în cadrul unei agresiuni sexuale. Victima se află în stare comatoasă în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara-Deva”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în care se mai precizează şi faptul că „urmare a efectuării rapoartelor de expertiză medico-legală privind stabilirea discernământului, s-a stabilit că toţi cei trei inculpaţi au  avut discernământul păstrat la data comiterii faptelor”.

Judecătoria Deva a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulate de Parchet şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor minori pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările vor continua în cauză, cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

Din soluţia pe scurt dată de Judecătoria Deva:
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Sîngurelu Vasile, fără antecedente penale, studii 5 clase, în stare de abandon şcolar, sub aspectul săvârşii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi viol, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.08.2015 până la data de 10.09.2015 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Sîngurelu Vasile. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Sîngurelu Daniel, fără antecedente penale, studii 5 clase, în stare de abandon şcolar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată şi complicitate la infracţiunea de viol, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.08.2015 până la data de 10.09.2015 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Sîngurelu Daniel. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Adafinei Raul-Cristian, fără antecedente penale, studii 4 clase, în stare de abandon şcolar, sub aspectul săvârşii infracţiunilor de: tâlhărie calificată şi complicitate la infracţiunea de viol, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.08.2015 până la data de 10.09.2015 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Adafinei Raul-Cristian. Respinge cererile formulate de inculpaţi, prin apărător, de luare a măsurii controlului judiciar, respectiv a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.08.2015, ora 14,40.” 

Faptele comise
de cei trei minori sunt de o gravitate sporită, aducând atingere atât dreptului de proprietate, cât şi integrităţii fizice, psihice şi morale a cetăţenilor, indiferent de condiţia lor socială, dar şi integrităţii şi libertăţii sexuale, pentru toate aceste infracţiuni legiuitorul prevăzând pedepse aspre, cuprinse între 5-12 ani închisoare şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii