În privința implementării cu succes a proiectului „Green Line”, / Primarul Dunca...

În privința implementării cu succes a proiectului „Green Line”, / Primarul Dunca este optimist

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Primarul aninosean Nicolae Dunca consideră că proiectul legat de transportul public „Green Line”, care va lega localitățile Văii Jiului de la Est la Vest, va fi finalizat, chiar dacă mai sunt doar 22 de luni până la termenul limită de finalizare.

 

Să nu uităm că principalul obstacol apărut – finanțarea lucrărilor de către primării cu multe miliarde de lei vechi la lucrările de la podurile de pe traseu – i-a nemulțumit pe toți primarii Văii Jiului, cei mai vehemenți la acest capitol apărut din „neant” în proiect fiind primarii Tiberiu Iacob-Ridzi și Dănuț Buhăescu.

„Consiliul Județean Hunedoara a preluat frâiele și se revizuiește proiectul tehnic. Liderul de asociere era Vulcanul și asta a fost oarecum o greșeală. Acum consiliul județean este lider de proiect și va face ce trebuie și cât mai repede, că timpul trece și riscăm să se piardă finanțarea. Am cerut o expertiză finală înainte de toate care să specifice clar că acolo unde podul a fost asfaltat, nu mai trebuie lucrare – pentru că unde puneai asfalt pe poduri se cerea în proiect și o expertiză făcută pentru structura podului, ceea ce însemna alți și alți bani serioși. Petroșaniul, de exemplu, și-a asfaltat din fonduri proprii bucata respectivă de pe pod, ceea ce înseamnă că nu se mai pune asfalt pe Green Line… că doar nu asfaltăm doar ca să fie și să aruncăm cu banii, din moment ce deja s-a turnat asfaltul. Asta înseamnă că nu va mai fi nevoie de costuri suplimentare pentru lucrarea de-acolo și pentru expertiză. La fel și în alte localități. O să aducem un expert, care să confirme acolo unde s-a făcut lucrarea că podul e sănătos, că asfaltul a fost pus de dinainte, deci nu mai trebuie făcut nimic. Eu zic că lucrurile se rezolvă și o să fie implementat proiectul”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii