În primul semestru, Poliţia Locală Petrila a acordat 412 sancţiuni contravenţionale

În primul semestru, Poliţia Locală Petrila a acordat 412 sancţiuni contravenţionale

Timp de citire: 3 minute

Poliţia locală din cadrul Primăriei oraşului Petrila încearcă să facă faţă valului ridicat de „încălziţi ai soartei”, asta probabil şi din cauza caniculei care încălzeşte căpăţânile unor concetăţeni certaţi cu legea şi cu bunul simţ.

Analiză şi informare

Primarul Ilie Păducel l-a convocat marţi într-o discuţie pe această temă, dar şi pentru o analiză a activităţii poliţiei locale pe primul semestru al acestui an, pe şeful Poliţiei Locale Petrila, Gheorghe Bogeanu.

„Doresc să mă informez de la şeful poliţiei locale de ultimele activităţi ce ţin de activitatea acestei instituţii din cadrul primăriei care asigură paza, ordinea şi liniştea publică pe raza localităţii, prin acţiuni permanente desfăşurate atât cu oameni din subordine, cât şi împreună, prin patrule mixte, cu oameni din cadrul poliţiei oraşului”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

65.000 lei aduşi la bugetul local din contravenţii

Astfel am aflat că în primul semestru au fost acordate 412 sancţiuni contravenţionale pe raza oraşului, în valoare totală de 65.000 lei, pentru: consum de băuturi alcoolice în locuri publice neautorizate – 127, consum de seminţe – 34, murdărire bănci şi mobilier stradal, inclusiv statul cu picioarele pe băncile din locurile publice – 69, pe linie de circulaţie rutieră – 94, pe linie de ordine publică – 53, refuz de legitimare – 5, cărţi de identitate sau buletine expirate – 12, câini cu stăpân periculoşi, fără botniţă sau chiar lesă – 4, animale domestice lăsate în libertate – 14 ş.a.. Toate aceste sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conform dispoziţiilor HCL 54/2015

Gigi turmentatul şi poliţia locală

Gheorghe Bogeanu a prezentat şi două altercaţii produse de curând, în care au fost implicaţi şi poliţişti locali, care nu făceau altceva decât să-şi facă datoria. În noaptea de luni spre marţi, în jurul  orelor orele 1,00, un anume Gigi Munteanu a bruscat un poliţist local care ajunsese cu patrula de noapte în faţa barului de la piaţă încercând să-l calmeze pe recalcitrant, în urma unor apeluri telefonice primite de la cetăţenii din zonă, deranjaţi de scandalul făcut de Gigi, turmentat bine după mai multe „lupte” cu alcoolul. Până la urmă, lucrurile s-au aplanat. Primarul a cerut şefului Poliţiei Locale să se aplice întotdeauna şi sub orice fel de situaţie măsurile legale ce se impun şi nimic în afara legii.

Petrila nu-i „sat fără câini”…

Tot legat de astfel incidente, luni, 6 iulie, în jurul orelor 19,00, la un bar din zona pieţei oraşului poliţiştii locali au trebuit să intervină de asemenea la stingerea unui incident legat de problemele cu alcoolul şi de un „scandalagiu de profesie”. Au fost aplicate sancţiunile legale şi în acest caz.   

În încheiere am remarcat faptul că Petrila nu-i un sat fără câini, în sensul că pe toată raza localităţii există patrule care circulă, la intervale regulate. „Avem în 24 de ore şase patrule de poliţie, din care patru mixte, poliţişti locali împreună cu poliţiştii de la poliţia oraşului, care circulă prin tot oraşul încercând să preîntâmpine orice infracţiune sau incident. E drept, nu poţi acoperi orice zonă 24 de ore din 24, dar aici i-aş ruga şi pe cetăţeni să ne ajute. Ar fi bine ca oricând văd ceva în neregulă, să dea un telefon fie la primărie, fie la poliţia locală, sau la poliţia oraşului, astfel încât să se termine odată cu distrugerile de spaţii verzi, pomi şi flori, cu distrugerile de mobilier stradal, cu furturile de cabluri sau alte prostii din astea”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii