În Parâng / Au făcut spectacol

În Parâng / Au făcut spectacol

Timp de citire: 2 minute
Doi dintre cei mai titraţi sportivi ai momentului în România, Toma Coconea şi Ciprian Bălănescu, s-au întrecut, sâmbătă, în Parâng, într-o competiţie din care de câştigat au avut copiii.
Este vorba despre copiii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Petroşani, care le-au făcut galerie celor doi sportivi. Toma Coconea, cel mai bun parapantist al României şi singurul participant la competiţiile de anduranţă din Alpi, s-a întrecut cu Ciprian Bălănescu – campion balcanic şi campion absolut al României la triatlon şi duatlon.
Cei doi au iniţiat această competiţie pentru copii, pentru a-i încuraja să facă sport, dar şi pentru a le demonstra că pot fi foarte buni. Competiţia a fost câştigară de Toma Coconea, care a ajuns cu cinci minute mai devreme. Copiii i-au aşteptat pe cei doi cu hârtiuţe pe care era scrisă cifra 10. În replică, Coconea le-a spus că ei, copiii, sunt cei care merită nota zece. Cei doi sportivi au primit medalii de merit din partea directorul Vasile Pop. Ciprian Bălănescu are o poveste absolut uluitoare, pentru că a făcut şcoala la o casă de copii, dar tocmai de aceea vrea să le arate celor mici că se poate să ajungi cineva, dacă asta îţi doreşti. „Dacă în urmă cu 13 ani, când m-am apucat eu, erau doar două-trei competiţii de alergare în România, azi avem multe competiţii de acest fel şi sunt bucuros să remarc faptul că numărul copiilor a crescut. Pentru asta, eu şi Tomi ne-am gândit că ar fi o idee să promovăm şi să transmitem mesajul că este foarte simplu să reuşeşti să faci performanţă. Sigur, cu muncă multă, dăruire”, a spus Ciprian Bălănescu, unul dintre cei mai performanţi sportivi ai momentului.
Competiţia s-a desfăşurat sub deviza „Nimic nu este uşor, nimic nu este greu, totul este posibil”, care este şi lozinca elevilor de la Şcoala nr. 7 din Petroşani.
Printre altele, provocarea lui Ciprian şi a lui Toma are scopul de a strânge fonduri pentru implementarea unui program gratuit de iniţiere în salturi cu parapanta şi triatlon pentru copii. La eveniment a luat parte şi primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii