În Hunedoara / Se face Muzeul „Casa Breslelor”

În Hunedoara / Se face Muzeul „Casa Breslelor”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Conform surselor oficiale, la sfârşitul lunii ianuarie 2016 a fost atribuit contractul de lucrări de construcţii şi reamenajare clădire aferent proiectului „Moştenirea culturală Castelul Corvinilor – Muzeul Casa Breslelor, din Municipiul Hunedoara”.
În fapt, lucrările care se vor executa pentru realizarea acestui muzeu vor consta în reabilitarea clădirii deja existente, clădire care va adăposti muzeul Casa Breslelor din incinta Castelului Corvinilor. Terenul pe care se află în prezent clădirea ce urmează a fi restaurată şi modificată funcţional face parte din incinta Curţii Husarilor şi dispune de următoarele utilităţi: alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă, canalizare şi reţea de gaze naturale. Acest teren aparţine domeniului public şi se află în intravilan.
Valoarea estimată totală a lucrărilor la acest muzeu este de 1.824.233,80 lei, fără TVA, din care valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute este de 67.760 lei fără TVA, reprezentând 3,89 la sută din valoarea de 1.742.003,80 lei fără TVA (suma capitolelor Construcţii şi instalaţii, Montaj utilaje tehnologice şi Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţional cu montaj).
Pe amplasamentul studiat se află în prezent şi construcţia ce urmează a fi modernizată în vederea amenajării unor spaţii expoziţionale, birouri pentru digitizarea materialelor cu valoare istorică, arheologică etc., pentru a îmbunătăţi calitatea prezentării informaţiei istorice pentru turiştii ce vizitează Castelul Corvinilor.
Anunţul de atribuire a fost publicat în 28 ianuarie 2016, iar contractul, în valoare finală de 1.703.509,46 lei fără TVA, a fost câştigat de societatea Corint SRL Sântimbru, judeţul Alba.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii