În fotbalul Văii / Rivalitate la cote înalte

În fotbalul Văii / Rivalitate la cote înalte

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Articolul publicat în „Ziarul Văii Jiului”, cu privirea la grosul jucătorilor provenit de la alte echipe la CSM Jiul Petroșani, a stârnit reacții care mai tăioase din partea oamenilor de fotbal.

 

Scriam atunci că Vulcanul și Petrila au dat grosul jucătorilor la CSM Jiul Petroșani, jucători pe care formația fanion a Văii i-a folosit în actuala ediție de campionat a ligii a treia. Acest material a stârnit un val de comentarii pro și contra, contradicții și, mai presus de toate, o rivalitate, uneori dusă la extrem.

Sorin Ghițan, antrenorul cu portarii, unul dintre simbolurile formației petroșenene, a fost primul care a ținut să facă unele precizări: „Cu respect pentru celelalte echipe din Valea Jiului, dar 90 la sută dintre ei s-au format la juniorii Jiului, iar ceilalți s-au apucat de fotbal cu gândul să joace la Jiul”. Evident, aceste cuvinte au stârnit și reversul medaliei.

„În formarea acestor jucători toți aveam partea noastră de merit. Poate că au început fotbalul la Jiul, dar și noi ne-am ocupat de formarea lor pe mai departe. Poate le-am dat un sfat, le-am asigurat niște condiții pentru a putea continua. Fiecare antrenor, fiecare echipă a pus câte o cărămidă la formarea caracterului. Nu ar fi corect ca doar Jiul să își asigure merite. Întotdeauna am fost acolo prezenți când Jiul a avut nevoie de ajutor, pentru că este echipa emblemă a Văii Jiului. Dacă noi, echipele din Vale, nu i-am fi susținut pe acești jucători, poate azi nu ar mai fi fost la Jiul”, a spus Dan Voicu, antrenorul Vulcanului.

Un punct de vedere obiectiv l-a avut și Eugen Duma, președintele de la Inter Petrila: „Atunci când Jiul nu putea să adune 11 jucători, celelalte echipe din Vale le asigurau acestor jucători salarii decente la nivelul ligii a IV-a, pentru a continua să joace fotbal. Acum, Jiul reușește să de-a salarii decente pentru liga III-a. Până la urmă, fotbalul îl joci din plăcere, dar și pentru a avea un câștig”.

Desigur, a avea opinii nu este deloc un lucru rău. Atâta timp cât acestea nu instigă la o rivalitate și așa bine înrădăcinată între formațiile din Vale. Cert este că fiecare echipă are meritul ei în formarea jucătorilor pe care CSM Jiul Petroșani se bazează în acest moment în liga a treia. Merit ce nu ar trebuie deloc minimalizat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii