În doar 5 zile, polițiștii au aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru...

În doar 5 zile, polițiștii au aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru a păstra siguranța și liniștea publică

Timp de citire: un minut

În intervalul 25-29 iulie 2015, la nivelul judeţului Hunedoara au fost angrenaţi în activităţile curente aproape 300 de poliţişti, care au desfăşurat mai bine de 65 de acţiuni pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale şi a celor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Astfel, au fost aplicate peste 520 de sancţiuni contravenţionale, 70 dintre acestea pentru nerespectarea Legii 61/1991, care sancţionează faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Alte 440 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la Codul Rutier, fiind reţinute în acest sens 20 de permise de conducere, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Din cele 440 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Codul Rutier, aproape 130 au fost aplicate pe numele conducătorilor auto care au depăşit regimul legal de viteză.

În această perioadă au fost constatate 13 infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară, 3 la regimul circulaţiei rutiere, iar alte 6 în diverse domenii.

În urma activităţilor din perioada menţionată, poliţiştii hunedoreni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 97.000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei (bunuri folosite sau provenite din săvârşirea de contravenţii sau infracţiuni).

Activităţile curente ale poliţiştilor hunedoreni vor fi intensificate până la sfârşitul lunii august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii