În discuţia avută cu liderii  liderii sindicali de la Paroşeni şi Mintia,...

În discuţia avută cu liderii  liderii sindicali de la Paroşeni şi Mintia, / Ministrul Energiei a promis livrarea de urgenţă a banilor din atât de discutatul ajutor de stat

Timp de citire: un minut

Întrevederea pe care ministrul Andrei Dominic Gerea şi consilierul său Iulian Offenberg le-au oferit-o liderilor sindicali din domeniul energetic al CEH nu a fost lipsită de surprize. Plăcute pentru cei onoraţi să fie primiţi de către ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a recunoscut Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber SE Paroşeni.

În chestiunea separării
activităţii miniere de cea a producerii de energie, cei doi energeticieni au fost uimiţi aflând chiar de la ministru că nu Constantin Jujan ar fi fost de vină pentru întârzierea demersului. Fostul director general a dorit să iniţieze asta, dar a fost împiedicat de către o parte din sindicatele existente în CEH. Aşadar, nici vorbă că politicul şi-ar fi băgat coada drăcoasă în chestiune asta, iar Jujan ar fost fost sabotat politic, cum îi dau unii şi alţii în fel de fel de interviuri. În atare situaţie, ministrul a promis că separarea se va face cât se poate de legal şi de rapid.

Divizarea este necesară,
în vederea primirii acelui ajutor de stat care este destinat – ministrul Gerea i-a spus asta de n’şpe mii de ori fostului director general – sectorului de producere a energiei. Ministrul Gerea a fost de acord că trebuie procurate neapărat certificatele de gaze cu emisie de efect de seră. Certificate pe care un lider de sindicat pensionabil se încăpăţânează să le numească “certificate de carbon”, deşi este vorba de CO2. Codoiul savantului de renume internaţional Elena Ceauşescu. Se pare că, în problema asta, s-a apăsat bine pe pedala de acceleraţie încă de miercuri, fiindcă, joi, directorul Doru Vişan a fost chemat la Bucureşti, împreună cu doamna director economic al temocentralei.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii