În Consiliul Local Vulcan / Ciondăneli pe tema parcării şi staţionării autovehiculelor

În Consiliul Local Vulcan / Ciondăneli pe tema parcării şi staţionării autovehiculelor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Un punct aflat la ordinea de zi şi foarte discutat de către consilierii locali vulcăneni a fost cel referitor la „aprobarea taxelor de parcare cu plată pe raza municipiului Vulcan pentru anul 2016”.
Proiectul, devenit
deja hotărâre de consiliu local, spune, la primul articol, că „se stabileşte taxa de staţionare/ parcare a autovehiculelor la suma de 1,00 lei/ autovehicul/ oră şi 5,00 lei/ autovehicul/ oră în parcările cu plată de pe raza municipiului Vulcan”. Nu sunt uitate nici autovehiculele care aprovizionează societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zona Pieţei Agroalimentare, strada Preparaţiei, şi în zona Bulevardului Mihai Viteazul. Pentru acestea abonamentul este în cuantum de 100 de lei/ parcare/ lună de rezervare. Pentru persoanele fizice abonamentul stabilit costă 50 de lei/ autovehicul/ lună.
Au existat mai multe
încercări ale consilierilor locali vulcăneni de a mai schimba câteva în proiectul de hotărâre propus. Daniel Duna, bunăoară, cu gândul la parcarea din piaţă, a propus un tarif fără staţionare permanentă. Adică locul să fie închiriat, dar autovehiculul să nu stea permanent acolo. Primarul i-a zburat imediat ideea din cap: „Cel cu abonament să nu stea în parcare?! Mergeţi şi spuneţi-i dumneavoastră că are voie numai două ore!”.
Liberala Alina Anamaria Cîrstoiu
a vrut să introducă la Vulcan o practică existentă în unele oraşe mari. Aceea ca, pe principiul că o maşină nu poate fi în două locuri deodată, orice persoană fizică care plăteşte un loc de parcare închiriat la bloc să poată parca oriunde în Vulcan, fără să mai bage moneda de un leu în parcometru. Numai că răspunsul lui Ile a trimis-o în corzi pe doamna consilier local: „Dar, în timpul ăsta, parcarea de la bloc a respectivului poate fi ocupată?”. Lui Petru Hodor, care a propus necesitatea studierii unei alte modalităţi de plată, decât aceea cu parcometrele, Gheorghe Ile nu i-a dat nicio replică. La vot, amendamentul liberalei Alina Anamaria Cîrstoiu a căzut cu brio. Dovadă că unitatea de monolit a consilierilor PSD funcţionează ca unsă. Chiar dacă, joia trecută, doi aleşi locali pesedişti nu au fost prezenţi la şedinţă.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii