În centrul localităţii Rîu de Mori, acţiune eficientă marca ATOP

În centrul localităţii Rîu de Mori, acţiune eficientă marca ATOP

Timp de citire: 2 minute

În data de 30 iunie a.c. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) care funcţionează în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara şi-a desfăşurat altfel şedinţa de lucru decât de obicei.

La iniţiativa domnului general Vasile Bârea, cel care conduce acest organism, şedinţa s-a desfăşurat în localitatea Rîu de Mori şi a avut două momente diferite.

În prima parte a fost prezentat un material de către comandantul poliţiei judeţene cu privire la măsurile pe care poliţia le-a luat pentru buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat. S-a remarcat în cadrul acestui material precizia şi seriozitatea de care dau în permanenţă dovadă reprezentanţii poliţiei pentru asigurarea ordinii publice. De altfel, toate evenimentele importante din Judeţul Hunedoara beneficiază de protecţia poliţiei care, prin regulamente ei, se implică atât cât este necesar în viaţa publică. Găzduirea de către primarul comunei, domnul  dr.ing. Niculiţă Mang a fost una deosebită. Domnia sa a prezentat avantajele şi dezavantajele situării comunei pe care o conduce într-o arie protejată. Este avantajos că se află la poalele Munţilor Retezat, dar este dezavantajos pentru că nu se poate exploata lemnul, ceea ce-i diminuează foarte mult veniturile.

În a doua parte s-au prezentat mijloacele şi dotările de care dispun în special Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi atunci când intervin în teren. Maşinile moderne dau un plus de siguranţă atât cetăţenilor cât şi lucrătorilor speciali din cadrul acestor inspectorate. A fost prezentată harta cu zonele de responsabilitate ale posturilor montane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Este important de menţionat că ATOP Hunedoara funcţionează din luna iunie a.c. într-o formă lărgită. Aşa cum era şi firesc, în acest organism au fost incluşi Viorel Sălan- şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Viorel Demean – şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Ilie Lavu – şeful Serviciului Public de Poliţie Locală Deva.

Prezenţa ATOP-ului în localitatea Rîu de Mori a stârnit şi interesul localnicilor care au admirat capacităţile de intervenţie în teren.

Ion HIRGHIDUŞ

În centrul localităţii Rîu de Mori, acţiune eficientă marca ATOP

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii