În centrul atenţiei: Campionii Ştiinţei

În centrul atenţiei: Campionii Ştiinţei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Performanţa echipei de rugby Ştiinţa Petroşani nu a rămas fără ecou.

Titlul de campioană naţională în Divizia Naţională a fost întors pe toate părţile. Unul dintre cele mai apreciate site-uri de specialitate, superliga.ro, aduce elogii jucătorilor Ştiinţei, care provin din oraşul Lupeni.

„Cândva, pe stadionul cu tribunele în formă de potcoava din Lupeni, echipe precum Steaua sau Dinamo se înclinau în faţa celor de la Minerul. Astăzi, în oraşul din Valea Jiului, rugbyul este doar amintire, însă în acest an nu mai puţin de şapte jucători, care s-au născut şi au făcut primii paşi pe terenul din Lupeni au trăit satisfacţia de a ridica deasupra capului trofeul de campioni în SuperLiga CEC Bank, respectiv Divizia Naţionala de Seniori”.

Pentru Andrei Barbu, Răzvan Barbu, Florin Coge, Claudiu Ciule, Gigi Militaru, Marian Sabău şi Raul Vâlceanu povestea începutului aventurii în lumea rugbyului este aceeaşi. Toţi au descoperit tainele acestui sport la Minerul Lupeni, iar primele amintiri sunt legate de diferitele turnee de juniori la care au participat.

La Ştiinţa Petroşani, fraţii Andrei şi Răzvan Barbu, Florin Coge, Claudiu Ciule şi Raul Vâlceanu au câştigat titlul de campioni în Divizia Naţională de Seniori, în timp ce Gigi Militaru şi Marian Sabău au trecut la Timişoara Saracens pentru a deveni campionii SuperLigii CEC Bank.

„La Ştiinţa Petroşani am învăţat totul despre rugby şi am atins performanţa maximă. Noul an competiţional va fi unul extrem de dificil pentru noi, deoarece suntem o echipă mică şi ne vom întâlni cu cele mai valoroase echipe din Romania, dar sperăm să se investească la Ştiinţa pentru a putea obţine performanţe”, a spus  Andrei Barbu.

„Este locul unde se formează jucătorii veniţi de la juniori dându-le posibilitatea de a ajunge la echipe de top. Sunt mândru că am jucat la această echipă, care mi-a croit un drum în viaţă şi pot spune că Ştiinţa înseamnă ambiţie, dăruire, dezvoltare, adică o familie. Sper ca acest titlu câştigat să atragă atenţia autorităţilor locale şi judeţene. Ne dorim să fim sprijiniţi mai mult în viitor mai ales că fără o susţinere pe măsură am demonstrat că suntem o echipă valoroasă”, a declarat Răzvan Barbu.

Florin Coge: „Ştiinţa Petroşani reprezintă pentru mine primul club şi singurul la care am evoluat, alături de care an de an ne luptăm să facem pasul în elita rugbyului românesc”.

Claudiu Ciule: „Ştiinţa Petroşani înseamnă familie, respect, dăruire”.

Gigi Militaru: „Ştiinţa Petroşani a fost locul unde m-am format ca jucător şi unde am debutat la nivel de seniori. O echipă cu istorie bogată în spate, foarte unită, cu gânduri măreţe şi un potenţial uriaş. Ştiinţa Petroşani este şi va rămâne echipa mea de suflet. Drumul de la Lupeni până la titlul de campion a fost unul lung şi foarte greu pentru că, venind de la o echipă mică la una precum Timişoara, este nevoie de mult sacrificiu, muncă foarte multă, minim două antrenamente pe zi la un nivel mult mai mare. După o muncă titanică, care stă în spatele rezultatelor a apărut şi primul titlu de campion în 2012 care mi-a adus cea mai mare satisfacţie. Este foarte greu să devii campion, dar cel mai greu este să rămâi în top şi să câştigi an de an campionatul, Cupa şi, mai nou, Cupa Regelui. Anul 2015 a fost de departe cel mai bun an al meu. Am câştigat toate competiţiile interne”.

Raul Vâlceanu: „O şansă pentru jucătorii tineri, aşa cum am avut-o şi noi, locul de unde ne-am lansat către rugbyul mare”.

Marian Sabău: „O echipă care formează jucători pentru primul eşalon rugbyistic”.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii