În barajul pentru Liga a III-a / Hunedoara va întâlni Carașul

În barajul pentru Liga a III-a / Hunedoara va întâlni Carașul

Timp de citire: 2 minute

La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți pentru barajele de promovare în Liga a III-a. Tragerea la sorți a fost una dirijată, existând șapte grupe geografice, cu câte șase județe în fiecare. Hunedoara a fost repartizată alături de Timiș, Arad, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți.

Sorţii au decis ca echipa care va câștiga Liga a IV-a de fotbal din județul Hunedoara să dea piept cu cea din Caraș-Severin. Se poate spune că tragerea la sorți este una mult mai bună decât cele din ultimii ani, când echipele hunedorene au căzut cu reprezentantele județului Timiș, Hercules Lupeni ratând promovarea în dauna celor de la Ripensia Timișoara, iar Inter Petrila în fața celor de la ACS Ghiroda.
Ultima promovare reușită de o echipă hunedoreană în eșalonul al treilea a fost realizată de CNS Cetate Deva, care a trecut de Gilortul Târgu Cărbunești, reprezentanta județului Gorj.
În Liga a IV-a din județul nostru, după disputarea turului de campionat, pe primul loc se află CS Hunedoara, cu 40 de puncte, urmăritoarele sale, Inter Petrila și Retezatul Hațeg, având cu șase mai puține, din 14 partide, în competiție fiind înscrise 15 echipe.
În grupa geografică din care a făcut parte și județul Hunedoara, celelalte meciuri de baraj vor opune campioanele din Ligile a IV-a din Timiș cu Mehedinți și Arad cu Gorj, echipele din Banat fiind mari favorite la promovarea în eșalonul al treilea.
În Liga a IV-a din Caraș-Severin, acolo unde evoluează 12 formații, la finele turului de campionat, în fruntea clasamentului sunt detașate două echipe, care sunt despărțite de un singur punct. Lider în ierarhie, după 11 etape, este Voința Lupac, cu 31 de puncte, iar poziția secundă, la o „lungime” în urmă, aparține celor de la Viitorul Caransebeș, următoarea clasată, echipa de trei, CSO Anina, având 19 puncte. Anul trecut, câștigătoarea din Caraș, Viitorul Caransebeș, a pierdut barajul cu Șurianul Sebeș, din Alba, echipă care nu s-a mai înscris apoi în campionat.
De asemenea, tot în 2017, în primul tur din Cupa României, câștigătoarea din județul vecin, Voința Lupac, a învins-o, acasă, cu 3-2, pe campioana Ligii a IV-a Hunedoara, Inter Petrila, cărășenii pierzând, apoi, tot pe teren propriu, cu 5-2 de la CNS Cetate Deva, dar doar după prelungiri.
Pe 16 iunie 2018 (ora 18:00, turul) şi 23 iunie 2018 (ora 17:30, returul), cele 42 de campioane judeţene vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga a III-a. Meciurile de baraj se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe. Campioana județului Hunedoara va juca meciul tur pe teren propriu, iar returul în deplasare.

Programul barajelor de promovare pentru Liga a III-a
Botoşani – Bacău; Iaşi – Neamţ; Suceava – Vaslui; Maramureş – Bihor; Cluj – Sălaj; Bistriţa Năsăud – Satu Mare; Braşov – Covasna; Alba – Harghita; Mureş – Sibiu; Hunedoara – Caraș Severin; Arad – Gorj; Timiș – Mehedinți; Vâlcea – Teleorman; Argeș – Olt; Dâmbovița – Dolj
Ialomița – Ilfov; Giurgiu – București; Călărași – Prahova; Vrancea – Constanța; Tulcea – Buzău; Galați – Brăila.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii