În atenţia / CSM Jiul Petroșani

În atenţia / CSM Jiul Petroșani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

FRF a anunțat un nou termen de depunere a cererilor de înscriere în eșaloanele inferioare.

Echipele din play-off-ul Ligii 2 pot face solicitări și pentru Liga 1. Ce se întâmplă cu formațiile care joacă barajul în Liga 4.
Federația Română de Fotbal a luat o serie de decizii importante în rândul echipelor din Liga 2 și Liga 3, din pricina faptului că întrecerile au fost afectate de pandemia de COVID-19. Entitatea a anunțat faptul că va prelungi termenul de înscriere în campionatele sezonului următor până pe 20 iulie. Comitetul de Urgență a dat vot favorabil.
Cluburile angrenate în barajul de promovare pentru Liga 3 au termen până pe 12 august.
În ceea ce privește echipele din Liga 2, pentru că play-off-ul nu se va finaliza până pe 20 iulie, ele vor depune cererile pentru ambele divizii, și Liga 2, dar și Liga 1, urmând ca pe 10 august să comunice Departamentului de Competiții unde vor juca. Referitor la formațiile din Liga 4 care vor disputa barajul de promovare pentru Liga 3, ele sunt nevoite să emită cererea de înscriere în august, în perioada 10-12.
„Ca urmare a schimbărilor apărute în sistemul competiţional la nivel de Liga 2 şi Liga 3, precum și la nivelul întregii activităţi a FRF, din cauza pandemiei COVID-19, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat următoarele modificări ale termenelor prevăzute în cuprinsul Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF). Data limită până la care se pot depune cererile de înscriere în competiţiile Liga 2 şi Liga 3 este 20 iulie 2020. Cele şase cluburi care participă la barajul de promovare în Liga 2 vor depune cerere separată pentru fiecare competiţie, urmând ca în data de 10 august 2020, în funcţie de rezultatul barajului, să comunice în scris Departamentului Competiţii în ce competiţie vor continua în sezonul 2020-202. Până la data de 20 iulie 2020, cluburile din Liga 1, Liga 2 sau Liga Elitelor pot depune cerere de înscriere a unei echipe direct în Liga 3, cu respectarea normelor regulamentare în vigoare. Cluburile care vor câştiga mini-grupele din cadrul barajului pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2020-2021 vor trebui să depună cererea de înscriere în intervalul 10-12 august 2020. Data limită de plată a garanțiilor financiare pentru cluburile care se înscriu în Liga a 2-a sau Liga a 3-a este aceeași cu dată limită prevăzută pentru înscrierea clubului în competiția respectivă, respectiv 20 iulie 2020. Pentru cluburile care promovează în Liga a 3-a, data limită pentru achitarea garanției financiare este 10 august 2020. În orice altă situație de excepție (completare locuri vacante etc) data limită de achitare a garanției financiare va fi data limită prevăzută pentru depunerea cererii de înscriere în competiție.
Ocupantele locului 2 din mini-grupele barajului pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2020-2021, care vor completa locurile vacante din Liga 3 în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2020-2021, vor trebui să depună cererea de înscriere în intervalul 13-14 august 2020.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor de afiliere se modifică astfel. Cluburile nou promovate în Liga 1, masculin – 19 august 2020. Cluburi promovate în Liga a 3-a masculin – 15 august 2020. Fotbal feminin – 25 iulie 2020; Fotbal în sală – termenele prevăzute în prezent în ROAF nu se modifică.
Cluburi cu activitate exclusivă de juniori – termenele prevăzute în prezent în ROAF nu se modifică
Termenele limită pentru depunerea cererilor de schimbare de denumire (menționate în cuprinsul art. 2 din ROAF) sau modificare a structurii/formei juridice (menționate în cuprinsul art. 4 din ROAF), însoțite de toate celelalte documente prevăzute de ROAF, se prelungesc până la data de 24 iulie 2020. Termenul prevăzut de ROAF pentru asocierea cluburilor (art. 4 bis) – nu se modifică.
Orice alte termene prevăzute în cuprinsul ROAF rămân nemodificate”, se arată în comunicatul FRF.
Play-off-ul Ligii 2 a început, barajul în Liga 3 încă mai așteaptă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii