Ieri / Consilierii elevi au depus jurământul

Ieri / Consilierii elevi au depus jurământul

Timp de citire: un minut
Prima şedinţă a Consiliului Consultativ al Elevilor din Petroşani a avut loc luni, 7 decembrie 2015, în sala de şedinţe a primăriei, acolo unde de regulă sunt organizate şedinţele de consiliu local.
În prezenţa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, a secretarului municipiului, şi a forului director al Asociaţiei „Casa Pro Urbis”, cei 19 elevi, aleşi în urma votului de luna trecută de la cele patru licee petroşenene de către colegii lor, au depus jurământul.
Cum modelul acestui consiliu consultativ al elevilor de liceu este croit după modelul structurii consiliului local, dar şi după forma şi activitatea „parlamentului local”, şedinţa a început cu intonarea Imnului de Stat. Apoi s-a continuat cu depunerea jurământului cu mâna pe Biblie şi semnarea acestui jurământ, după care s-a trecut la alegerea preşedintelui de şedinţă. Aidoma consiliului local, după acest moment s-au format comisiile de specialitate şi s-a stabilit data viitoarei şedinţe, miercuri 20 ianuarie, asta ca să fie timp să se vină cu proiecte şi cu o ordine de zi clară, iar aceste proiecte propuse să poată fi discutate în comisii.
Până atunci, la invitaţia primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, cei 19 consilieri juniori vor participa la şedinţa ordinară de consiliu local din data de 17 decembrie, pentru a vedea pe viu cum se desfăşoară o şedinţă a seniorilor.
„Sunt încrezător că aceşti tineri vor veni cu proiecte interesante, viabile, originale şi cu idei noi, astfel încât noi, cei din administraţia locală să putem să le implementăm, nu înainte de a le trece proiecte de hotărâre în consiliul local. Cred că e un exerciţiu foarte bun pentru toată lumea şi de aceea şi sprijin această idee”, ne-a declarat primarul Tiberiu-Iacob-Ridzi.
Una peste alta mai trebuie să amintim aici şi faptul că mandatul acestor consilieri este de doi ani, iar înainte de şedinţa de luni doi dintre cei 19 consilieri aleşi de către colegii lor din licee s-au retras, în locul lor intrând următorii de pe liste.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii