Iacob-Ridzi dă cu ei de pământ. Cere demisia directorului general ASVJ SA...

Iacob-Ridzi dă cu ei de pământ. Cere demisia directorului general ASVJ SA pentru minciună prin omisiune în chestiunea majorării prețului apei. Acuzații similare la adresa administratorului public al județului, Costel Avram

Timp de citire: 2 minute

În conferința de presă fulger derulată vineri dimineață la sediul administrației publice locale, primarul municipiului Petroșani îi acuză de inducere în eroare și minciună prin omisiune atât pe directorul general al Apa Serv Valea Jiului SA, Andrei Cristian Ionică, cât și pe Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Iacob-Ridzi arată că Avram a mințit public atunci când a afirmat la TV că majorarea colosală a tarifelor la apă și canalizare (la 9,80 lei + TVA / mc pentru apă și 7,17 lei + TVA / mc pentru canalizare, din ianuarie 2024 – n.a.) ar fi absolut necesară, fiind IMPUSĂ de investițiile pe care ASVJ SA trebuie să le deruleze.

Primarul a cerut public și demisia directorului ASVJ SA “pentru că dl. Ionică ne-a mințit pe noi, autoritățile publice locale, prin omisiune, în mai 2023, când a prezentat în ADI planul de investiții Apa Serv, și noi am aprobat, fără să ne prezinte și planul tarifar, cum ar fi fost corect. Și-a permis să ne inducă în eroare pe noi, acționarii ASVJ”. Singurii care au fost de acord cu majorarea prețului sunt cei de la CJ Hunedoara. Pe care, așa cum spune și Iacob-Ridzi, “nu îi afectează, pentru că ei stau la Deva”.

Iacob-Ridzi spune că va cere sprijinul primarilor din Valea Jiului, mai exact susţinerea cererii de demisie / destituire din funcţia de director general ASVJ SA a lui Andrei Cristian Ionică, în faţa Consiliului de Administraţie al Apa Serv Valea Jiului SA.

ASVJ SA a luat avizul ANRSC pentru majorarea tarifelor pe baza planului de investiții aprobat de toți acționarii (CJ Hunedoara și primăriile din Vale), plan care prevedea însă ca investițiile să fie făcute din redevență, nicidecum prin majorarea tarifelor. Aici, spune Iacob-Ridzi, intervine minciuna lui Ionică și Avram, care susțin sus și tare că investițiile sunt cele care impun creșterea tarifelor.

„Este o minciună că ei cresc prețul la apă pentru investiții”, a spus, răspicat, primarul municipiului Petroșani. Pe de o parte, a mai relatat Iacob-Ridzi, în timp ce Avram spunea că tarifele trebuie majorate pentru investiții, directorul general Ionică de la Apa Serv Valea Jiului SA spunea că acestea trebuie să fie mai mari pentru că “altfel nu pot să funcționeze”.

În același context, primarul a mai arătat și că – în totală contradicție cu statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Valea Jiului” – noile tarife au fost aprobate FĂRĂ consultări prealabile cu acționarii ASVJ SA. De altfel, edilul a și transmis un document în acest sens către Consiliul de Administrație și Directorul General al ASVJ SA, Adunarea Generală a Asociaților A. D.I. “Apa Valea Jiului”, dar și spre știință membrilor asociați A. D.I. “Apa Valea Jiului”, document pe care îl prezentăm în facsimil.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii