I-a folosit perdaful ZVJ: CSM Jiul Petroşani nu mai e ciuca bătăilor

I-a folosit perdaful ZVJ: CSM Jiul Petroşani nu mai e ciuca bătăilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Deznodământul partidei de sâm­bătă de pe Stadionul „Petre Libardi” a fost unul contrar aştep­tărilor. Vrând să șteargă rușinea evoluției catastrofale din etapa precedentă, când au fost ciuca bătăilor, luând bătaie ci 7-1, jiuliștii s-au mobilizat exemplar și, după un meci cu peripeții, au reușit să câștige primul meci din Liga 3 (din patru câte s-au desfășurat).  

 

Gazdele, CSM Jiul Petroşani, o echipă nou promovată care are destule probleme ca să îşi adune lotul actual, şi o grupare, CSM Deva, mai experimentată, ce a investit mult în aducerea unor jucători care deocamdată nu confirmă speranţele puse în ei. Mai mult, CSM Jiul Petroșani venea la acest joc după o înfrângere drastică, 1–7 încasată la Mediaş, iar devenii după o victorie convingătoare, chiar dacă la scor mic, acasă, în faţa formaţiei sibiene, Hermannstadt II.

Sâmbătă însă pe teren lucrurile au stat cu totul altfel decât arăta „calculul hârtiei”. Gazdele au demonstrat mai multă deter­minare în joc şi s-au impus cu 3–1 la capătul unui meci în care arbitra Iuliana Demetrescu a acordat trei penaltiuri, două pentru gazde şi unul pentru oaspeţi.

CSM Deva a deschis scorul după un un-doi frumos soldat cu un fault în careu asupra lui Traşcă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Ţoiu. Peste cinci minute Jiul a avut şi ea un penalty fructificat de executantul obişnuit, Bogdan Matei, astfel că la pauză s-a intrat la cabine cu scor egal.

Ultimele sfert de oră din joc a fost la discreţia gazdelor, care au înscris de două ori în poarta deveană prin Mazilu (min. 78) şi prin acelaşi Bogdan Matei (min.88, tot din 11 metri), punc­tând pentru o victorie nescontată a formaţiei din Valea Jiului.

Antrenorul Damian Militaru a declarat la finalul partidei: „A fost un joc de angajament, un meci de luptă, în care noi am avut mai multă ambiţie. Sincer, nu ne aşteptam nici noi să câştigăm. Aşa e fotbalul uneori, pierzi cu 7–1 (dar pentru asta nu trebuie să mergi cu pâra, trebuie să fi bărbat, nu fătălău – n.r.), apoi în etapa viitoare câş­tigi. Jucătorii şi-au văzut de treabă. Ce nu au făcut bine cu Gaz Metan au făcut bun acum. Împreună cu Toni Sedecaru ne vom ocupa în continuare de echipă. Mai mult el a pregătit me­ciul acesta, eu m-am întors azi noapte de la Bucureşti, am fost să fac legitimări, l-am adus pe Mărmăneanu, care a şi jucat. Etapa următoare jucăm la Costeşti cu Minerul, trebuie să câştigăm. Degeaba ai bătut acum dacă nu baţi acolo, pentru că şi noi şi ei suntem între candidatele la retrogradare.”

Tehnicianul devean, Ştefan Nanu a declarat: „Am pierdut cu două pe­naltiuri inventate de arbitră, vă spun cu mâna pe inimă. La primul nimeni nu i-a făcut nimănui nimic, a fost o alunecare şi mingea a ajuns în braţele portarului, la al doilea nu s-a acordat fault pentru noi, atacantul lor a simulat, portarul nostru a încercat să îl ridice de jos, el a cerut penalty şi i s-a dat. Golul doi l-am primit pe o greşeală la o pasă lungă, Jude a fost întors uşor, iar Dombradi nu a ieşit în 6 metri, este un copil născut în 2001, mai face şi asemenea greşeli”.

CSM Jiul Petroşani: Haring – Szekely, Arcuşi (min. 53 Bocu, min. 88 Turcu), B. Matei, Keszeg (min. 50 Torkos) – R. Sandu, Cuibari – Stoicoiu, Mazilu, Mărmăneanu – Bădărău. Antrenor Damian Militaru.

CSM Deva: Dombradi – Niţuică, Bogdanovici, Jude, Doboş (min. Radak) – Vitan, Ţoiu, Bîrzan (min. 63 Stere) – Curescu (min. 46 Târş), Tecsi (min. 71 Ghighilicea), Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii