Hunedoara versus Timiş

Hunedoara versus Timiş

Timp de citire: 2 minute

Cristian Petrean: „Nu vă mint, mi-aş fi dorit să jucăm împotriva altui judeţ”

Echipa din campionatul Ligii 4 care va câștiga dreptul de participare la barajul pentru promovare în Liga 3, va da piept cu o reprezentantă a județului Timiș. Iată ce a declarat pentru zvj.ro, președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean.

Istoricul promovărilor ține cu noi
„La tragerea de sorți efectuată la sediul FRF, sorții ne-au repartizat județul Timiș pentru a juca barajul de accedere în Liga 3. Chiar dacă județul Timiș ar fi fost județul pe care ne-am fi dorit să-l evităm, nu cred că șansele noastre de promovare se diminuează atât de mult. Numărul de echipe participante în competiții, bugetul echipelor, aria de selecție sunt factori care o clasează pe reprezentanta județului Timiș ca favorită, dar să nu uităm că în ultimii cinci ani, județul Hunedoara a reușit 4 promovări. Repet, toate pe parcursul a cinci ani. Ne amintim cu plăcere jocurile de baraj din anul 2021 când Aurul Brad a reușit promovarea împotriva unei echipe de liga 3 din județul Timiș, Becicherecul Mic. Am convingerea că echipa hunedoreană care va reuși câștigarea Ligii 4, va avea o evoluție foarte bună la cele două jocuri de baraj și de ce nu, să-l câștige, având în vedere că nivelul fotbalului hunedorean este în creștere. Nu vă mint că ne-am fi dorit să jucăm împotriva unui alt județ, dar am speranța că vom avea o nouă echipă hunedoreană care va evolua la nivelul Ligii 3 din sezonul 2023-2024″.

Dueluri stabilite
Federația Română de Fotbal a stabilit, prin tragerea la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Așadar, câștigătoarea Ligii 4 din județul Hunedoara va întâlni câștigătoarea Ligii 4 din județul Timiș.
Meciul tur se va juca în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, câștigătoarea județului Hunedoara va avea calitatea de club gazdă, iar meciul retur se va juca în data de 24 iunie 2023, ora 17:30, pe terenul câștigătoarei Ligii 4 din județul Timiș.
Cele 41 de județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute.

Tur-retur
În Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj.
Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30.
Doar ocupanta locului 1 din Liga 4 merge la baraj, dacă îndeplinește condițiile de participare
AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiții al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului.
La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ sau din București.
În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplinește condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.
FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii