Hunedoara scoate fotbalul județean din colaps

Hunedoara scoate fotbalul județean din colaps

Timp de citire: 4 minute

Nu am mai fost demult pe la Hunedoara. Mai exact pe la meciurile echipei de fotbal Corvinul. Fiind ziua finalei de baraj, mi-am luat pașii și am purces spre „bătrânul” stadion. Neschimbat. Cu aceeași emoție și aceeași oameni pasionați de ceea ce fac. Baza are nevoie de reparații capitale, dar oamenii de acolo nu au nevoie. Au nevoie doar de performanță. E balsam pentru palmares. 

A fost multă lume

De la oameni politici, oameni de fotbal, personalități ale sportului și o galerie fantastică. I-am văzut pe Mircea Rednic, pe Romulus Gabor, pe Aron Huzu. Toți și-au păstrat charisma de altă dată. Atmosfera a fost de vis. Așa cum nu am mai văzut demult. Am tresărit puțin și m-am gândit la Jiul. Doarme în papuci de iarnă.

Dar să revenim, Corvinul nu a pierdut niciun meci în Liga 3 în ultimele două sezoane și a readus Hunedoara în Liga 2.

După 15 ani

Totul după o absență de 15 ani. Peste 10.000 de oameni au luat drumul Hunedoarei, acolo unde singura echipă neînvinsă în ultimele două sezoane de Liga 3 a fost împinsă de la spate de fani să câștige manșa retur a întâlnirii cu Unirea Ungheni și, astfel, a promovat în Liga 2.

Spectacol doar la goluri

După 2-0 în tur, Corvinul a trecut cu 4-1 pe teren propriu de Unirea Ungheni, echipă pe care a avut-o colegă în seria sa de Liga 3, unde a lăsat-o mult în urmă.

Au marcat Gomes Garutti Rafael (4), Antonio Bradu (7), Marius Coman (30) și Nicolae Pîrvulescu (65), respectiv Victoraș Astafei (27).

Nu a fost un meci spectaculos, dar golurile au fost sarea și piperul. Pentru Liga 2, Corvinul are nevoie de întăriri masive.

Trupa lui Florin Maxim nu a fost învinsă în campionat nici în sezonul trecut și nici în acesta, evident că a fost lider, iar la finalul play-off-ului a avut nu mai puțin de 35 de puncte peste a doua clasată din Seria 9, chiar Unirea Ungheni. Corvinul s-a impus împotriva echipei din Ungheni în toate cele șapte întâlniri directe din acest sezon, de patru ori acasă și de trei ori în deplasare, cu golaverajul de 20-3.

„După ce și-a asigurat un avans considerabil în privința promovării prin victoria cu 2-0 din tur, Corvinul a sărbătorit cu peste 12.000 de fani alături promovarea în L2, consfințită după o partidă începută furtunos, 2-0 după primele 10 minute! În ciuda unui gol marcat la 0-2, Ungheni nu a avut șanse reale de schimbat deznodământul promovării, Corvinul punctând din nou, apoi și după pauză, și încheind dubla manșă fără drept de apel”, a scris FRF despre acest joc.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul lui Florin Maxim sunt Alexandru Curtean, Andrei Hergheligiu, Alexandru Neacșa, Marius Chindriș, Elton da Silva, Marius Coman sau Nicolae Pîrvulescu.

Astfel, actuala echipă din Hunedoara, Corvinul, până în vară numită CS Hunedoara, readuce municipiul în Liga 2. Ultima dată a fost în sezonul 2007-2008, atunci când SC Corvinul 2005 Hunedoara SA retrograda din Seria a 2-a de pe ultimul loc, 18, într-o ediție câștigată de FC Argeș.

În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Corvinul (l1S9) a trecut de Gloria Bistrița Năsăud (l2S10)(2-1 la Bistrița și 2-1 la Hunedoara), iar Unirea Ungheni (l2S9) a învins FC Bihor Oradea (l1S10)(1-1 la Ungheni și 3-2 la Oradea).

Premiată de FRF

Totul a fost foarte bine pus la punct la Hunedoara. Premierea a fost făcută imediat după meci. Campioana și-a luat laurii într-o atmosferă de vis pe ritmul muzicii Tinei Turner. Dacă arena ar fi arătat altfel la aspect ai fi zis că ești la un meci de Liga Campionilor. Dar Hunedoara are timp și pentru reparații. E musai. Liga 2 e altceva. E un pas care scoate fotbalul hunedorean din moarte clinică. Județul are din nou fotbal la liga a doua.

„Hunedoara, dragostea mea”, spunea marele Mircea Lucescu. De acum și a mea.

Nepoliticos…
„ Bună ziua, Costel Avram”

Pe vremea când lucram la ziarul „Matinal” făceam o muncă robotică. Eram dornică de a învăța. Scriam, promovam, ajutam mai și criticam când era cazul. Mihai Barbu, redactorul șef de atunci, avea o stimă mai scăzută față de fotbaliști: „Ai scris ceva de puleții ăia?!”. Pe atunci mi se părea ciudată exprimarea. Mai târziu aveam să pricep și eu de ce îi eticheta pe unii așa și pe bună dreptate. Dar aveam un vizitator care mă vizita des pe atunci pe care îl promovam cu drag. Părea un băiat bun, sufletist. Bă, știu că odată am apelat cu o chestie minoră, ceva telefonic, și a fost foarte drăguț cu mine. Nu am știut că mai apoi puterea l-a schimbat, i-a luat charisma. Cel puțin așa cred eu. Știu doar că personajul despre care vorbesc avea mult umor și bun simț pe atunci. Acum am fost surprinsă. Nu mai știe să salute femeia. Bună ziua, Costel Avram. Sunt Loredana Juglea, știi aia cu „șe mai faci, Loredana?!”. Azi îți spun un salut de la noi de la țară, Bună ziua „cășulă”, că stăpânul nu are gură!

Vezi, eu nu am uitat oamenii!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii