Hunedoara, județul în care se moare scump. / “Lupta” lui Nistor & co....

Hunedoara, județul în care se moare scump. / “Lupta” lui Nistor & co. împotriva COVID-19 ne arde rău la buzunare!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Nu este prima oară când, în coloanele cotidianului nostru, sau online, relatăm despre achiziţiile la suprapreţ. Şi aceasta este  incontestabila specialitate a găştii politice coordonate  de Laurenţiu Nistor, o adunătură de băieţi ascultători de baron care a capturat judeţul Hunedoara în 2016.

Presa locală a mai vorbit, de exemplu , despre un birou reparat de CJ Hunedoara la preţ de apartament în buricul târgului,  iar recent vorbeam online despre o achiziţie anulată până la urmă în contextul dezvăluirilor noastre, despre măşti la un preţ de 10 ori mai mare în raport cu cel al pieţei.  Nu aveam idee, trebuie să recunoaştem, cât face un sac din ală pentru cărat cadavre, dar preţul de 135 lei + TVA,  adică vreo 160 lei total pentru o singură bucată, ni s-a părut din start cam mare. Din analiza ultimelor 15 achiziţii de acest gen derulate prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice REZULTĂ că, de regulă, aceste produse costă între 29 şi 52 lei + TVA, mai rar unităţi medicale de prin ţară   cumpărând produsul  undeva pe la 80 lei + TVA.  Aşadar, şi managerii de spitale cu obrazul mai gros, n-au dat mai mult de 100 lei pe un banal sac destinat transportului de cadavre.
Revenim acum în Hunedoara şi vă reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva, entitate aflată la degetul mic al preşedintelui CJ Laurenţiu Nistor (PSD), este subordonat  al administraţiei judeţene,  fiind finanţat de la bugetul prost drămuit de acelaşi Nistor. Tot PSD Hunedoara spune şi cine este suficient de competent să conducă respectiva unitate medicală. Cum ar veni, toată schema se face strict în raport cu nuanţa roşie a carnetului de partid.
Iar acum, să vă tineţi bine! Spitalul Judeţean cumpără sacii pentru transportul cadavrelor la un preţ total nesimţit, de 135 lei + tva/buc.  În spiritul mult-trâmbiţatei lupte politice împotriva COVID-19, desigur.  Ultima oară, în 10 noiembrie a.c, unitatea medicală a achiziţionat 130 de saci pentru fabuloasa sumă de 17.550 lei + TVA. Şi asta nu e tot! Firma mufată la bugetul de sănătate al judeţului are sediul în comuna Şoimuş. Cu totul şi cu totul întâmplător,  nu-i asa?,  tocmai pe meleaguri celebre pentru că  l-au “specializat” şi ni l-au dăruit pe preacucernicul Laurenţiu Nistor.
Şi, ca să vă daţi mai bine cu ştampila de vot în cap data viitoare, şi să nu o mai aplicaţi în căsuţa nepotrivită, aflaţi că nu-i pentru prima oară când firma din Şoimuş livrează saci din ăştia banali la preţ de accesoriu de lux. Sute de milioane de lei vechi au luat deja calea comunei Şoimuş, fiind probabil deja păpaţi. Cum s-ar zice: siguranţa unui trai mai bun…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii