Hotărârea CJH: Prelungirea proiectelor cu finanţare europeană

Hotărârea CJH: Prelungirea proiectelor cu finanţare europeană

Timp de citire: un minut
În şedinţa de vineri a Consiliului Judeţen (CJ) Hunedoara a fost decisă prelungirea duratei de execuţie a patru proiecte judeţene cu finanţare europeană, în care instituţia este partener sau beneficiar direct. Prelungirea s-a făcut până în luna iunie 2016, firmele de construcţii care au câştigat lucrările neîncadrându-se în termenul limită stabilit pentru sfârşitul acestui an.
Trebuie spus că valoarea finanţărilor la proiectele respective se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro. În fapt, au fost aprobate prelungiri de termene pentru: „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva, monument al naturii şi istoric cu valoa­re turistică ridicată din Municipiul Deva”, „Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei”, „Reabilitarea sitului industrial de pe fosta platformă industrială Călan şi pregătirea lui pentru noi activităţi” şi implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”.
„Am solicitat, fără echivoc, să le prelungim (proiectele – n.r.) pentru că altfel am fi pierdut finanţarea în integralitatea ei. Discutăm de sume destul de mari, colosale pentru bugetul judeţului Hunedoara: 55 de milioane euro pentru programul pe deşeuri, 22 de milioane de lei pentru drumul spre cetăţile dacice, peste 20 de milioane de euro pentru Călan”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Adrian David a mai spus că proiectele pentru care a fost nevoie de prelungirea termenelor sunt în faze avansate de execuţie, iar firmele sau persoanele vinovate de întârzierea lucrărilor vor trebui să răspundă pentru situaţia creată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii