A ghicit-o că-i credulă și i-a furat bijuterii în valoare de 2.500...

A ghicit-o că-i credulă și i-a furat bijuterii în valoare de 2.500 de lei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

O femeie de 63 de ani s-a lăsat impresionată de puterile unei femei care pretindea că știe să ghicească. Când s-a lăsat pradă manipulării acestei femei nu avea să știe că în viitorul ei apropiat se întrevede o mare pagubă.

În data de 2 iulie, în jurul orei 20:30,  Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de o femeie de 63 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe Bulevardul Dacia a fost acostată de o femeie, care s-a oferit să-i ghicească, spunându-i acesteia să-şi dea jos bijuteriile şi să le pună într-o batistă. După plecarea ghicitoarei, reclamanta a desfăcut batista şi a observat că în interior erau nişte pietre, în loc de bijuterii.

Valoarea bijuteriilor, respectiv două brăţări şi un inel din aur, este de aproximativ 2.500 lei, prejudiciu rămas deocamdată nerecuperat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi se fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului. (Sonia LIBERESCU)

 

ATENŢIE!

În astfel de situaţii, după rostirea „vrăjilor”, escrocii înapoiază victimelor o altă batistă legată, care conţine pietricele sau alte bunuri fără valoare, şi le indică să o desfacă doar după o anumită perioadă de timp pentru a asigura reuşita „incantaţiei”.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor sfaturi:

Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci.

Nu apelaţi  la „serviciile” aşa ziselor ghicitoare, nu vă lăsaţi acostaţi de astfel de persoane şi să nu încredinţaţi banii sau bijuteriile ghicitoarelor, chiar dacă pretind că le vor înapoia.

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi, şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

Respectaţi sfaturile transmise pentru a nu vă pierde banii sau bunurile de valoare, în situaţia în care sunteţi abordaţi de escroci.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii