Guvernul Ciolacu. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Guvernul Ciolacu. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Timp de citire: un minut
  • Parlamentarii puterii trebuie să explice de ce guvernul face derogări doar pentru unii cetățeni

Pe masa Guvernului va ajunge un nou memorandum, care să lase deschisă portița pentru acordarea primelor de Paște pentru angajații ce la CEVJ. Mai este o lună până atunci, dar responsabili spun că nu vor exista probleme în acordarea drepturilor prevăzute în CCM.

Dacă angajații CEVJ – care oricum au venituri considerabile în condițiile în care mii de persoane scot câteva căști de cărbune – vor lua prime, este normal ca Guvernul Ciolacu să ofere tuturor angajaților la stat prime de Paște și chiar și celor de la firmele particulare, care alimentează bugetul României.

Complexul Energetic Valea Jiului funcționează dintr-un ajutor de stat. Din care se plătesc salarii și celelalte drepturi prevăzute în CCM. În aceste condiții, ca la Crăciun, va trebui procedat și la Paște pentru ca minerii și ceilalți angajați ai companiei să poată primii primele.

„Am inițiat deja un memorandum pentru derogarea de la cealaltă lege, a austerității care restricționa acordarea de primele, deci va fi o derogare de la Guvern, astfel încât angajații CEVJ să-și primească toate drepturile negociate în contractul colectiv de muncă. Săptămâna trecută a fost o întâlnire între ministrul Burduja și reprezentanții Sindicatului Muntele, am făcut un calendar pentru adoptarea memorandumului și el va fi aprobat săptămâna aceasta în Guvern”, a spus Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.

Primele de paști la CEVJ vor fi consistente, banii vor intra pe carduri. Mai mult, pentru că Paștele Ortodox pică anul acesta imediat după liberul de 1 Mai, cel mai probabil și minerii vor beneficia de liberele prevăzute de puntea dintre cele două sărbători. Pentru unii va fi trai pe vătrai…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii