Gimnastică / Stănilă – în pregătire la Izvorani

Gimnastică / Stănilă – în pregătire la Izvorani

Timp de citire: un minut
Cele şapte gimnaste de la CNS „Cetate” Deva, componente ale Lotului Naţional al României, printre care şi gimnasta din Valea Jiului, Ştefania Stănilă, se vor pregăti, începând cu 15 decembrie, sub conducerea galonaţilor antrenori Mariana Bitang şi Octavian Bellu. Cei doi tehnicieni „revin la conducerea Lotului Naţional feminin în urma discuţiilor cu Federaţia Română de Gimnastică şi cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului”, se arată pe site-ul oficial al FRG.
Laura Jurca, Andreea Iridon, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Ioana Nicoară, Ştefania Stănilă şi Asiana Peng, cele şapte sportive ale CNS „Cetate” aflate în cantonamentul de la Izvorani, vor avea ocazia să se pregătească sub îndrumarea celor mai galonaţi antrenori de gimnastică din lume. Dacă pentru sportive, revenirea monştrilor sacri în sală poate fi un câştig, pentru gimnastica românească este un semn că, odată cu rezultatele modeste de la ultimul Campionat Mondial (Glasgow 2015), „cuţitul” lipsei de performanţe a ajuns la os.
Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor reveni la cârma lotului naţional de gimnastică, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro. Întoarcerea în sala de pregătire de la Izvorani va avea loc la 15 decembrie. Cei doi antrenori vor conduce echipa României la turneul pre-olimpic din luna aprilie, unde vor avea ca obiectiv câştigarea a unuia dintre cele patru bilete rămase în joc pentru olimpiadă. Lotul feminin de gimnastică are nevoie, pentru prima oară în istoria sa, de calificări pentru a putea participa la olimpiadă. S-a ajuns la această contra-performanţă, deoarece echipa României s-a clasat mai jos de locul opt (fiind pe 14) la Campionatul Mondial de la Glasgow. Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii