Gestul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Administrația publică locală va continua să facă bine...

Gestul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Administrația publică locală va continua să facă bine tuturor locuitorilor din Valea Jiului

Timp de citire: 2 minute

Oficiul din Petroşani al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara va continua să funcţioneze într-un spaţiu pus la dispoziţie în cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Și asta graţie faptului că, la iniţiativa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, contractul de comodat cu instituţia judeţeană va fi prelungit pentru încă 3 (trei) ani.

După ani de zile în care locuitorii din Valea Jiului erau deserviţi de către reprezentanţii CAS Hunedoara sporadic, de regulă câte o zi pe săptămână, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi găsea, în 2019, soluţia ca entitatea judeţeană să primească în folosinţă, GRATUIT, un spaţiu de 22,40 mp situat în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Cum trecerea anilor a dovedit că serviciile CAS Hunedoara în Valea Jiului sunt esențiale, mai cu seamă că oamenii nu mai sunt puși pe drumuri către Deva, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a inițiat personal un proiect de hotărâre prin care, tot gratuit, spațiul de 22,40 mp să rămână la dispoziția specialiștilor de la CAS Hunedoara.

“Ținând cont de faptul că acest spațiu este benefic și de interes public, deservind atât cetățenii municipiului nostru cât și pe cei din zonele adiacente, am propus Consiliului Local al Municipiului Petroșani darea în folosință gratuită a acestui spațiu pe o perioadă de încă trei ani. Domnul manager Vasilescu de la Spitalul de Urgență Petroșani este împuternicit să semneze contractul de dare în folosință. Spațiul se va afla în continuare la dispoziția Oficiului din Petroșani al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, fiind necesar pentru asigurarea sistemului de asigurări sociale de sănătate la nivelul Văii Jiului”, a punctat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

“Mulțumim administrației locale și Spitalului de Urgență Petroșani pentru faptul că sprijină în continuare activitatea CAS Hunedoara și ne pun la dispoziție, gratuit, o locație în care să ne desfășurăm activitatea. Hunedoara este singurul județ din România în care Casa de Asigurări de Sănătate are un sediu secundar, arătând astfel respectul cuvenit oamenilor din Valea Jiului. Sprijinul domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi a fost unul decisiv în acest sens”, declară Adrian Nicolae David, directorul general al CAS Hunedoara.

“Țin la acest parteneriat cu CAS Hunedoara și am propus cu toată deschiderea continuarea lui deoarece la Petroșani sunt preluate și eliberate documente pentru asigurați, respectiv adeverințe, sunt preluate cererile pentru carduri europene sau naționale, sau documente ale coasiguraților. A stat în puterea administrației locale să nu mai fie puși oamenii pe drumuri”, a mai arătat primarul Iacob-Ridzi.

Și asta nu e tot! „Ne dorim extinderea activității la Oficiul din Petroșani pentru toate tipurile de servicii oferite de CAS Hunedoara, inclusiv relaționarea permanentă și directă cu furnizorii de servicii”, a arătat directorul general al CAS Hunedoara, Adrian Nicolae David.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii