Gest creştinesc

Gest creştinesc

Timp de citire: 2 minute
30 de burse lunare vor ajunge începând cu noul an şcolar, prin iniţiativa Fundaţiei „Svasta” şi intermediul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, la 30 de elevi şi studenţi hunedoreni, din care 10 sunt din Valea Jiului!
O fundaţie bucureşteană cu o bogată activitate în domeniul asistenţei sociale şi a prevenirii abandonului şcolar, patronată de domnul Iulian Svasta, şi cu acelaşi nume ca al celui care se dedică coordonării activităţii acesteia a transmis Episcopiei Devei şi Hunedoara că vrea să se implice şi în Eparhia Devei şi Hunedoara, prin sprijinirea cu 30 de burse şcolare pentru 30 de elevi de liceu şi studenţi la zi care provin din familii ai căror membri execută pedepse privative de libertate în penitenciare din ţară şi străinătate.
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, acest lucru se va întâmpla încă din toamnă, când va începe noul an şcolar şi Noul An Bisericesc, iar conform anunţului făcut de Sectorul Social din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, către Protopopiatul Ortodox Petroşani, 10 astfel de burse lunare revin unui număr de zece tineri din parohiile Văii Jiului.
Fiecare copil recomandat de preotul paroh va avea alcătuit un dosar care va conţine recomandarea preotului şi câteva detalii importante legate de familie, certificat de naştere, carte de identitate, dovada că unul sau ambii părinţi sunt privaţi de libertate (copie după sentinţa judecătorească), adeverinţa de la liceu sau facultate din care să rezulte că elevul sau studentul frecventează orele sau cursurile, copie după carnetul de elev sau student şi un act de identitate al părintelui sau tutorelui în grija căruia se află tânărul.
Condiţiile de acordare a bursei de către Fundaţia „Svasta” sunt clare: venituri modeste, rezultate şcolare prin care să se ateste faptul că elevul sau studentul frecventează şcoala sau facultatea.
„E o binecuvântare şi o bucurie atunci când cineva se gândeşte la copii şi tineri care au probleme în familie. Şi copiii sau tinerii aceştia fac parte din comunitatea noastră şi au nevoie de sprijinul şi dragostea noastră. Important este ca ei să nu se simtă singuri şi noi, biserica, toţi creştinii avem obligaţia să fim alături de ei prin fapte şi sprijin dat ori de câte ori au nevoie. Mulţumim fundaţiei şi domnului Iulian pentru acest gest, Dumnezeu să-l binecuvânteze. Mulţumim gestului făcut de episcopie şi de Preasfinţitul Gurie, care a coordonat această acţiune şi a stabilit ca o treime din aceste burse să ajungă şi la copii şi tineri din Valea Jiului, care fac parte din parohiile ortodoxe de aici”, ne-a declarat părintele protopop Petrache Creţu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii