Georgeta Manolache, „mineriţa” de la ultra maraton

Georgeta Manolache, „mineriţa” de la ultra maraton

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De un an, Georgeta Manolache are 46 de ani şi este legitimată la Clubul „San Montan” Petroşani. Cu toate că nu a făcut sport la profesionişti, iar de-a lungul timpului a practicat tenisul de masă, Georgeta a reuşit să impresioneze într-un mod plăcut prin clasările excelente la concursuri de maraton şi ultra maraton.

De meserie lăcătuş
la mina Lupeni, Georgeta Manolache uimeşte prin dăruire şi pasiune. A reuşit într-un timp foarte scurt rezultate excelente la concursurile de alergare, de la 10 km până la 105 km.

„Am mers la un program de zumba, şi colega mea Daniela Hăineală mi-a propus să particip la un concurs de maraton. Aveam probleme cu spatele şi am refuzat, crezând că nu pot face faţă alergărilor montane. A insistat, s-a ţinut de capul meu şi aşa m-am prezentat la primul meu concurs, la Vulcan, la o cursă de 12 km. Şi de atunci mi-a intrat în sânge acest fenomen, încântată fiind că am trecut linia de finiş”, povesteşte Georgeta.

Într-un un an de activitate, sportiva din Lupeni a reuşit să adune şase locuri I, patru locuri II şi cinci locuri III. „Aceste rezultate m-au încurajat şi mai mult să continui şi să îmi dea încredere în ceea ce fac”, spune sportiva, mamă a trei copii.

Din schimbul trei – direct la alergat
Cu toate că poate părea uşor ceea ce face sportiva din Vale, ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. De multe ori se prezintă la concursurile cu miză direct din schimbul trei de la muncă de la mina Lupeni.

„Este foarte greu să mergi după o noapte de muncă la o zi de alergat. Au fost momente în care m-am simţit rău, dar m-am adaptat şi vreau să spun că, în ciuda problemelor avute, nu am abandonat nicio cursă. Mi-a intrat în sânge alergatul şi fac multe sacrificii pentru asta. Transportul, înscrierea, echipamentul şi alimentaţia adecvată le suport eu, sprijinită şi de club, şi de Sindicatul Muntele de la Mina Lupeni şi de omul de afaceri Emil Părău. La nevoie mă ajută şi copiii mei pe care i-am crescut singură şi sunt mândră de susţinerea lor. M-aş bucura să urmeze şi ei pasiunea mea ”, mărturiseşte   Georgeta Manolache.

Locul al treilea la ultra maraton
Cel mai dificil concurs la care sportiva din Vale a luat parte a fost cel de ultra maraton „Bucegi 7.500”. Acolo Georgeta a făcut echipă cu un coleg de echipă şi s-a situat pe un onorant loc al treilea. „A fost cea mai dificilă cursă la care am participat şi pe care am reuşit să o termin pe podium. M-am accidentat de două ori. La borna de 10 kilometri şi după cea de 20 kilometri mi-am sucit glezna, dar am continuat aşa. Am strâns din dinţi şi în momentul în care mi s-a umflat şi genunchiul stâng de la efort. Întotdeauna am avut o mare ambiţie chiar dacă mi s-a propus să abandonez. Am spus că merg până pot şi pe alocuri am mărit şi ritmul de alergare”.

Încurajată de ortaci
Cu toate că este pasionată de sport, Georgeta Manolache este dedicată şi meseriei sale de la Mina Lupeni unde lucrează de 28 de ani.

„Colegii mei mineri mă încurajează şi mă susţin în ceea ce fac şi sper să fie alături de mine şi la concursurile care vor urma. De altfel cu ei mă întâlnesc des la concursuri de tenis de masă, unde  reuşesc să fiu în primii trei”, a mai spus sportiva de la San Montan.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii