Gata cu veniturile nesimţite! Deputatul Resmeriţă îi cere lui Laurenţiu Nistor să...

Gata cu veniturile nesimţite! Deputatul Resmeriţă îi cere lui Laurenţiu Nistor să retragă sprijinul politic membrilor CA şi conducerilor executive de la CEH SA şi SNÎMVJ SA dacă veniturile acestora vor rămâne, şi după finalul acestei luni, la fel de „nesimţite”

Timp de citire: 2 minute

Cristian Resmeriţă, deputat PSD de Valea Jiului, a adresat, luni, o Scrisoare Deschisă către Biroul Politic Judeţean al PSD Hunedoara şi preşedintelui acestuia, deputatul Laurenţiu Nistor. Redăm integral scrisoarea, cu precizarea că titlul şi sublinierile aparţin redacţiei.

Cu aproximativ o lună în urmă, într-o conferinţă de presă, am făcut cunoscute opiniei publice veniturile ,,nesimţite” încasate de conducerea şi şefii celor două companii energetice, respectiv CEH SA şi SNIMVJ SA, având în vedere situaţia economică deosebit de grea a acestora, condiţiile grele de lucru, veniturile mici încasate de persoanele direct productive, rezultatele total neperformante obtinute, soldate cu oprirea celor două termocentrale din cauza lipsei cărbunelui, şi întârzieri la plata salariilor.
La acea dată le-am dat factorilor de decizie de aici un ultimatum: până la data de 1 august 2015, aceste venituri să fie drastic reduse şi economiile astfel obţinute să fie utilizate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi creşterea salariilor celor direct productivi.

Contractul Colectiv de Muncă, negociat şi avizat pentru a fi aplicat la nivelul CEH SA începând cu data de 1 august 2015, prevede reducerea plafonului maxim pentru salariile şefilor, de la 10.600 lei la 7.782 lei, deci cu aproximativ 30%, în unele cazuri chiar 40%, şi are stipulate criterii de salarizare care permit acordarea unor venituri substanţial majorate pentru mineri şi energeticieni în funcţie de productivitatea muncii.

Am felicitat conducerea CEH SA şi sindicatele pentru noul contract negociat şi le-am mulţumit pentru faptul că au ţinut cont de sugestiile mele şi au negociat un CCM echilibrat, care ţine cont de situaţia reală a complexului. S-au făcut astfel paşi importanţi pentru a asigura continuarea activităţii CEH SA.

Doresc să vă mulţumesc cu acest prilej şi dvs., domnule Preşedinte, pentru sprijinul şi suportul acordat pentru obţinerea acestei victorii importante pentru viitorul acestui colos industrial, de soarta căruia depine viaţa a mii de locuitori din judeţul Hunedoara.

Doresc însă să vă aduc în atenţie faptul că eu am solicitat reducerea veniturilor conducerii executive a celor două societăţi, dar şi a veniturilor total imorale încasate de cei doi directori generali şi a indemnizaţiilor membrilor Consiliilor de Administraţie ale acestora, ceea ce nu s-a întâmplat până la această dată.

Din Consiliul de Administraţie al CEH SA fac parte Ghimpau Aurelian, Tudorache Iulian-Robert, Barbu Daniela-Angela, Purcaru Stamin Ion, Sîrbu-Negrea Partenie Nicolae, iar din Consiliul de Administraţie al SNIM VJ SA fac parte domnii: Bobar Gheorghe, Peiu Adrian Grigore, Chiurtu Radu Nicolae, Anghel Aurel, Radu Mihai Sorin. Putem deci observa că din cele două Consilii de Administraţie fac parte un număr important de membri PSD. Vă solicit din nou sprijinul pentru a face toate demersurile care se impun la ministrul de resort pentru ca în cel mai scurt timp şi veniturile încasate de cei doi directori generali, membrii Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi şi conducerile executive de la nivelul SNIMVJ SA să intre in normalitate, să se reducă la un nivel moral, iar economiile astfel obţinute să fie utilizate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi salarizarea performanţelor productive din cele două societăţi.

Domnule Preşedinte,
Vă solicit ca, în cazul în care cele mai sus menţionate nu sunt puse în aplicare până cel mai târziu la sfârşitul lunii august, să retragem sprijinul politic tuturor acelor factori decidenţi, mai sus mentionati, care prin poziţia lor contribuie la declinul Complexului Energetic Hunedoara şi al activităţii de minerit şi aduc astfel o gravă atingere imaginii partidului.

Cu deosebită consideraţie,

Deputat,
Cornel-Cristian RESMERIŢĂ

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii