Furturile „setei”… / Un vulcănean şi un lupenean au furat de la un...

Furturile „setei”… / Un vulcănean şi un lupenean au furat de la un magazin petroşenean 

Timp de citire: 2 minute

Doi hoți de magazine de origine din Lupeni și Vulcan, ce au „operat” recent pe raza Petroșaniului au fost prinși rapid de polițiștii de la BIC din cadrul poliției municipiului de la poalele Parângului. Polițiștii fac în continuare cercetări și nu ar fi exclus să mai apară și alte fapte comise de cei doi suspecți. Dar să vedem despre ce este vorba în acest caz, după cum a transmis marți, 14 martie, comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara. 

13, zi cu ghinion (pentru hoți) 
Luni,  martie 2023, în jurul orei 17,05, Poliția municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că doi bărbaţi au sustras bunuri dintr-un supermarket. Mai exact, sticle cu băuturi alcoolice.
„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că unul dintre bărbaţi și-a introdus mai multe sticle de băuturi alcoolice luate de pe raft în interiorul gecii, timp în care cealaltă persoană a asigurat zona, pentru a fi sigur că nu sunt observați de către angajații magazinului sau de către agenții de pază. Cei doi au trecut de casa de marcat, însă au fost opriți de o angajată, moment în care au fugit din magazin, fiind urmăriți de către respectiva angajată.
La o distanță de aproximativ 50 de metri, într-un gang, cei doi au bruscat-o pe angajata magazinului, context în care unul dintre bărbaţi a reușit să fugă (abandonând o parte din produsele sustrase). Cu toate acestea, cel de-al doilea bărbat a fost prins de către angajată și de alte persoane care au sărit în ajutorul femeii.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel care a reuşit se fugă este un bărbat de 33 de ani din municipiul Vulcan, iar cel care a fost prins este un tânăr de 27 de ani din municipiul Lupeni.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie”, a transmis sursa citată.

Furt cu repetiție…
Iar lucrurile nu s-au terminat aici. În urma cercetărilor s-a mai dovedit faptul că cei doi au mai furat produse alcoolice din magazinul respectiv și într-o altă zi, după cum transmit cei de la IPJ Hunedoara: „Totodată, în urma administrării probatorului sub supravegherea procurorului de caz, poliţiştii au stabilit că cei doi au comis o infracțiune de furt calificat la data de 11 martie 2023, în jurul orei 20,00, când au sustras mai multe produse de pe raft din incinta aceluiaşi magazin.
Prin urmare, față de tânărul de 27 de ani, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive.
Totodată, față de bărbatul de 33 de ani (aflat sub măsura controlului judiciar în altă cauză penală), poliţiştii au emis mandat de aducere şi au demarat activităţi, în vederea depistării şi a tragerii la răspundere penală”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii