Frica subţiază obrazul. În urma demersului deputatului Resmeriţă, conducerile executive şi membrii...

Frica subţiază obrazul. În urma demersului deputatului Resmeriţă, conducerile executive şi membrii CA de la CEH SA şi SNÎMVJ SA vor avea venituri lunare mai mici cu până la 40%. Chiar de luna aceasta!

Timp de citire: 2 minute

În urmă cu o lună de zile, Cristian Resmeriţă, deputat PSD de Valea Jiului, a făcut un apel la decenţă. Mai exact, a solicitat ca salariile şefilor din minerit şi energie să fie reduse, în raport direct cu vremurile grele şi performanţele lipsă ale CEH SA. Parlamentarul a solicitat şi direcţionarea sumelor astfel economisite către îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi creşterea salariilor celor direct productivi. O solicitare similară a fost făcută şi în privinţa Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului SA, chiar dacă la această entitate nu există reproşuri la nivel de management.

Un prim efect: prin Contractul Colectiv de Muncă, negociat şi avizat pentru a fi aplicat la nivelul CEH SA începând cu data de 1 august 2015, s-a prevăzut reducerea plafonului maxim pentru salariile şefilor, de la 10.600 lei la 7.782 lei, deci cu aproximativ 30%, în unele cazuri chiar 40%, fiind stipulate criterii de salarizare care permit acordarea unor venituri substanţial majorate pentru mineri şi energeticieni în funcţie de productivitatea muncii.

Luni, la începutul acestei săptămâni, deputatul a cerut Biroului Politic Judeţean al PSD Hunedoara, personal preşedintelui Laurenţiu Nistor, retragerea sprijinului politic pentru membrii CA şi conducerile executive de la CEH SA şi SNÎMVJ SA în cazul în care, în decursul acestei luni, nu se va decide ca şi veniturile acestora să scadă spre un nivel rezonabil.

Demersul său a fost unul de succes. La SNÎMVJ SA, care înglobează minele neviabile, au fost deja începute demersurile pentru reducerea veniturilor conducerii executive şi membrilor CA, iar reprezentanţii CEH SA au transmis deputatului că măsuri similare vor fi dispuse în această lună şi în ceea ce priveşte veniturile realizate la nivel de CA şi de către conducerea societăţii care înglobează minele viabile, dar şi partea de producţie de energie. Veniturile ar urma să scadă cu până la 40%.

Decât să piardă scaunele călduţe pe care şed, membrii CA de la două societăţi, în mare parte membri PSD, au preferat venituri mai mici. Dar să rămână, cu orice preţ, în aceste posturi care constituie un bun mijloc de trafic de influenţă. Vom reveni.

Cătălin DOCEA

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii