Fotbal. Liga a V-a / Şi-au condamnat proprii jucători

Fotbal. Liga a V-a / Şi-au condamnat proprii jucători

Timp de citire: 2 minute

Faulturile dure comise de jucătorii de la Retezatul Haţeg în meciul cu Hercules Lupeni  şi înjurăturile la adresa celor din Lupeni aduse de jucătorul Radu Belei au stârnit regrete şi în rândul oficialilor de la Haţeg.

Oficialii grupării Retezatul Haţeg au condamnat atitudinea jucătorilor în meciul cu Hercules Lupeni întrerupt în minutul 65, din cauza celor patru cartonaşe roşii încasate de „zimbrii”.  „Unele intrări ale jucătorilor de la Retezatul au fost criminale şi intenţionate. Se pare că a existat premeditare şi în privinţa eliminărilor, urmărindu-se încheierea meciului înainte de timpul regulamentar de joc. În plus, jucătorul care a spus că s-a accidentat şi nu mai poate continua nu a fost înregistrat oficial de medicul de la meci ca având vreo accidentare evidentă care să-l împiedice să continue jocul. Retezatul riscă pierderea meciului la masa verde cu 3-0 şi o amendă destul de substanţială”, a afirmat un oficial al AJF Hunedoara care a analizat rapoartele arbitrului şi observatorului.

Marinel Feder, preşedintele grupării din Haţeg, a criticat atitudinea jucătorilor eliminaţi şi crede că aceasta poate fi explicată doar prin prisma unor rivalităţi mai vechi între jucători. „Pentru că riscam ca spiritele să se inflameze, nu am cerut explicaţii prea multe la cald, imediat după meci. Totuşi, ştiu că unii dintre jucătorii noştri au fost colegi cu o parte din fotbaliştii de la Lupeni pe vremea junioratului la Jiul Petroşani şi e posibil ca între ei să fie rivalităţi mai vechi. Ştiu, de asemenea, că s-au şicanat toată săptămâna înainte de joc, ameninţându-se reciproc. Ceea ce nu-mi explic eu este eliminarea rapidă a jucătorului Bogdan Ştefan, care e chiar din Valea Jiului şi care parcă a premeditat totul. În plus, şi arbitrul a exagerat un pic cu deciziile. E păcat că s-a ajuns într-o astfel de situaţie, dar nu vom putea lua măsuri drastice de excludere din lot, pentru că avem foarte puţini jucători”, a declarat  oficialul de la Retezatul Haţeg. „Zimbrii” vor fi judecaţi din nou, miercuri, de Comisia de Disciplină a AJF Hunedoara, după ce în urmă cu două etape au produs pagube în vestiarul echipei Victoria Călan. Antrenorul lui Hercules, Dan Voicu, a declarat că Radu Belei, de la Retezatul, a înjurat ca la uşa cortului.

Meciul de la Lupeni nu a fost singurul cu năbădăi din runda a IV-a a Ligii a IV-a Hunedoara. Ca dovadă, în partida dintre Gloria Geoagiu – Universitatea Petroşani (1–1) s-au arătat zece cartonaşe galbene, iar în meciul Minerul Uricani – Metalul Crişcior (1-2) s-au consemnat cinci cartonaşe galbene şi o eliminare. În total, în etapa din week-end, arbitrii delegaţi la cele şapte partide au arătat cinci cartonaşe roşii şi 30 de cartonaşe galbene, semn că în Liga a IV-a indisciplina este la cote ridicate.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii