Fotbal Liga 3. CSM Jiul schimbă iar antrenorii

Fotbal Liga 3. CSM Jiul schimbă iar antrenorii

Timp de citire: 3 minute

În runda a 10-a a Ligii 3, CSM Jiul Petroșani va juca în deplasare la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Șimian, sâmbătă, de la ora 15:00. 

Echipa din Mehedinți ocupă, cu 17 puncte, locul 4, ultimul calificabil în play-off.

Antrenorul Lupacului

CSM Jiul este în cădere liberă, în ciuda numeroaselor mutări făcute pe banca tehnică

Interimatul lui Damian Militaru s-a încheiat și el cu două înfrângeri. Noul antrenor principal al Jiului a activat ultima dată la o echipă clasată și mai rău ca CSM Jiul, în aceeași serie a Ligii a treia. Noul șef al staff-ului tehnic al echipei din Valea Jiului este Adrian Enășescu, ultima dată antrenor la Voința Lupac, în aceeași serie a Ligii 3, de care s-a despărțit nu tocmai amical la finalul lunii septembrie.

Astfel, CSM Jiul Petroșani este la al patrulea antrenor principal în acest sezon de Liga 3, din care s-a încheiat doar turul sezonului regular. Dar, până nu le pierdem șirul, să facem un istoric al antrenorilor returului.

Început spectaculos…

Echipa din Vale surprindea în partea a doua a lunii septembrie, când, după patru etape din noul sezon în care câștigase tot și era lider în Seria 7 a Ligii 3, anunța despărțirea de antrenorul Flavius Boroncoi. Clubul a precizat sec printr-un comunicat că acesta a reclamat probleme de sănătate în familie. Boroncoi preluase echipa din Petroșani în primele zile ale anului 2023.

Rezultatele din acest sezon de Liga 3 cu Boroncoi antrenorau fost:  2-1 cu Viitorul Șimian, 2-1 la CSO Turceni, 8-1 cu FCU Craiova FC 2 și 2-0 cu Voința Lupac. Tot cu el pe bancă s-au disputat și trei jocuri în Cupa României: 17-0 la Retezatul Hațeg (Liga 4), 2-0 cu Flavăra Horezu (Liga 3) și 1-4 cu Corvinul Hunedoara (Liga 2).

Apoi a venit Radu Gabriel

Un bucureștean deținător de Licența A, Radu Grabriel a activat la echipe de juniori din cadrul unor cluburi ca FCSB, Rapid, Concordia Chiajna sau Academica Clinceni. Ultima dată a fost la echipa Under 16 a Concordiei.

Alegerea s-a dovedit deloc inspirată pentru petroșăneni, fiindcă au urmat eșecuri cu el principal, trei la număr, până la despărțirea dintre cele două părți.

Rezultatele Jiului cu Radu antrenor: 1-2 la Gilortul Târgu Cărbunești, 0-1 cu ACSO Filiași și 1-3 la CSM Deva.

Interimarul Militaru

Directorul tehnic Damian Militaru a condus apoi Jiul din postura de antrenor interimar.

Și cu el pe bancă s-au înregistrat tot eșecuri: 1-4 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și 3-4 la U Craiova 2.

În urma acestor cinci înfrângeri la rând, Jiul a coborât de pe locul 1 în Seria 7, cu punctaj maxim, pe poziția a 6-a din 10 la finalul etapei a 9-a, ultima a turului sezonului regular, tot cu cele 12 puncte acumulate în primele patru runde.

Altă mutare: Enășescu

Noua săptămână, CSM Jiul Petroșani a început-o cu anunțul privind schimbarea făcută pe banca tehnică. Lui Adrian Ovidiu Enășescu i-a fost predată echipa de către interimarul Militaru.

Adrian Enășescu, fost la Voința Lupac, a devenit noul antrenor al CSM Jiul Petroșani. Acesta a antrenat-o ultima dată pe Voința Lupac, echipă unde încă se afla atunci când Jiul o învingea cu 2-0 în etapa a 4-a, chiar ultimul joc în care petroșănenii au câștigat în acest sezon. A mai stat la Lupac o etapă, pierdută și aceea, iar apoi se despărțea de echipă nu tocmai amical, după cum a scris Radio Reșița la acea vreme. Înlocuitorul său a fost Mircea Manu, cu care Voința câștiga din prima, 2-1 acasă cu Gilortul. Enășescu preluase Voința Lupac în luna ianuarie, în pauza de iarnă a sezonului trecut informa liga2.prosport.ro.

După patru etape de Liga 3 fără echipă, Enășescu a fost anunțat noul antrenor principal al Jiului Petroșani, astfel că va conduce din nou o echipă în Seria a 7-a.

„Bine ai venit, Adrian-Ovidiu ENĂȘESCU!

Fost antrenor la Vointa Lupac, Adrian-Ovidiu ENĂȘESCU a preluat postul de antrenor principal al echipei de fotbal CSM JIUL PETROȘANI

Îi dorim mult succes și multe realizări în cadrul clubului nostru!”, a transmis CSM Jiul Petroșani.

În trecut, Adrian Enășescu a antrenat tot în Seria a 7-a a Ligii 3, pe Progresul Ezeriș, pe care a și reușit să o promoveze în cel de-al treilea eșalon.

Enășescu este cursant pentru obținerea licenței UEFA A.

CSM Jiul Petroșani este abia pe locul 6 în Sera 7 a Ligii 3, după un început spectaculos de sezon urmat de o pasă neagră.

A încheiat turul sezonului regular pe locul 6 în Seria 7, cu 12 puncte. Cam puțin pentru o echipă care cândva avea planuri mărețe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii