Fotbal Liga 2. Corvinul – un exemplu de urmat pentru echipele din...

Fotbal Liga 2. Corvinul – un exemplu de urmat pentru echipele din județ

Timp de citire: 3 minute

Florin Maxim, antrenorul de 42 de ani,  de la Corvinul Hunedoara, echipă pe care a promovat-o în Liga 2 și a dus-o pe locul secund acolo, a dezvăluit la GSP Live două modalități prin care încearcă să ridice evoluțiile jucătorilor lui. Corvinul Hunedoara a promovat în acest an în Liga 2, iar în primul sezon în eșalonul secund impresionează puternic, ocupând locul 2 după 13 etape din sezonul regulat.

Fără alcool

Realizările echipei sunt cu atât mai impresionante, cu cât lotul Corvinului este cel mai slab valoric din liga secundă, evaluat la numai 1,26 milioane de euro pe Transfermarkt.

Antrenorul Florin Maxim a dezvăluit două metode prin care își capacitează jucătorii. Maxim încearcă să îi stimuleze pe aceștia în timpul liber și a interzis alcoolul la echipă.

„Noi nu bem alcool, nu consumăm. Eu am discuții cu grupul și le spun: Atât timp cât avem vitamine… proteina nu se asimilează împreună cu alcoolul, așa că ne păcălim singuri dacă bem. Lucrăm cu o nutriționistă, care se ocupă și de UTA. A venit și ne-a explicat pe limba noastră ce se întâmplă cu organismul după efort. Noi nu am avut probleme musculare nici în Liga 3, nici acum. Băieții s-au responsabilizat, își fac prevenția, îi chemăm cu o oră înainte de antrenament. Fiecare știe ce are de făcut, are probleme individuale. Noi lucrăm la general, dar în mare parte fiecare își face programul personal de prevenție”, a afirmat antrenorul.

Jucătorii citesc

Florin Maxim spune că și-a pus jucătorii și cu burta pe carte să valorifice cât mai util timpul pe care îl au.

„Unor jucători le-am dat cărți să citească. Noi suntem responsabili de jucători 2-3-4 ore, cât suntem cu ei. Apoi, 20 de ore sunt singuri. Ei trebuie să conștientizeze ce trebuie să facă zi de zi. Eu am mai avut discuții cu jucătorii mei, unora le-am dat să citească puțin, să le țină creierul activ. Sincer! Lui Flavius Iacob, de exemplu, i-am dat să citească biografia lui Zlatan Ibrahimovic. Le dau tuturor un stimul, să fie responsabili, să-și țină creierul ocupat”, a mai spus antrenorul Corvinului pentru aceeași sursă.

Fără drept de promovare..

În caz că va încheia sezonul regulat între primele 6 echipe, Corvinul va intra în play-off-ul din Liga 2, însă nu va putea promova indiferent de poziția ocupată la finalul sezonului, din moment ce este club de drept public.

Meciul câștigat la Turnu Măgurele a fost al 85-lea oficial pe banca tehnică a echipei hunedorene, pentru Florin Maxim!

68 de victorii, 12 remize și 5 înfrângeri este bilanțul Corvinului.

Corvinul are 236 goluri marcate și 79 goluri primite de când la cârma sa este Florin Maxim.

„Jiul ar trebui să ia exemplu de la Corvinul!”

Marin Tudorache, fost antrenor și jucător la Jiul Petroșani, spune că Jiul ar trebui sa ia exemplul Corvinului.

„Cei de la Jiul ar trebui să pună mâna pe telefon și să îi sune pe cei de la Corvinul să îi întrebe cum au făcut de au ajuns la asemenea rezultate. Explicația lui Maxim este una plauzibilă. De aceea are rezultate bune. Pe vremea noastră stăteai în cantonament multe zile și nu puteai consuma alcool, era inevitabil să nu bei un pahar cu vin când ieșeai din cantonament.

Dacă jucătorii nu sunt de valoare și antrenorul nu se ridică peste valoarea jucătorilor, tot degeaba. La Hunedoara s-a făcut o selecție foarte bună, antrenorul este pregătit foarte bine. Hunedoara, are un staff bun. Totul este la superlativ. Jiul ar trebui să aducă un președinte care să fie om de fotbal, iar pe banca tehnică să stea un antrenor cu multe promovări la activ. Ar fi multe de zis”, a concluzionat Tudorache pentru zvj.ro.

De altfel, și Consiliul Județean Hunedoara ar putea sprijini CSM Jiul Petroșani, așa cum i-a sprijinit și pe hunedoreni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii