Fotbal / Fetele care îi calcă pe urme Cristinei Babadac

Fotbal / Fetele care îi calcă pe urme Cristinei Babadac

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Cristina Babadac, fosta arbitru de fotbal, este originară din Lupeni, unde s-a născut 9 decembrie 1972. Cristina a studiat la Universitatea din Petroșani.

În anul 1991 a urmat cursurile de formare arbitri fotbal, ajungând arbitru stagiar. A susținut examenele necesare pentru promovare în categoria a-II-a și I, după care a promovat în lotul național, în ordine, liga 3, 2.
A fost inclusă și pe lista FIFA și a arbitrat 78 jocuri internaționale la categoria fotbal feminin. Palmares: 2002 – finala de campionat mondial U 19 în Canada, meciul Canada – SUA; 2003 Finala Campionatului Mondial Feminin din SUA meciul Germania – Suedia; 2004 finala cupei UEFA Suedia -FFCFrankfurt; 2005 – campionat european Anglia; 2008 – Campionatul mondial Under 20 Chile. În țară a oficiat la 500 jocuri, fotbal masculin si feminin. Acest palmares a fost realizat în perioada 1999 -1998, când era componentă a CJA Hunedoara. În 2007 s-a transferat în județul Teleorman – municipiul Alexandria, unde s-a căsătorit cu arbitrul de Liga I, Ionuț Babadac.
„CJA Hunedoara se mândrește cu Cristina. La Alexandria Cristina a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Alexandria”, spune Petru Spărios.
În prezent Cristina este observator, iar Petru Spărios ține legătura cu aceasta.
„Cristina este un arbitru cu care ne mândrim. Este observator federal și am întâlnit-o la meciuri. Mai avem fete care calcă pe urma ei. Ne amintim cu drag de ea”, a mai adăugat Petru Spărios, unul dintre șlefuitorii de arbitri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii