Fostul arbitru de fotbal, Alexandru Bălan face senzație la triatlon!

Fostul arbitru de fotbal, Alexandru Bălan face senzație la triatlon!

Timp de citire: un minut

Alexandru Bălan s-a calificat la Campionatul Mondial! Triatlonistul Alexandru Bălan a participat duminică, 22 octombrie, la Vougliameni, în Grecia, la ultima competiție oficială a sezonului de triatlon, Alex având o comportare excelentă la „Half Ironman”. Triatlonistul legitimat la CSM Deva a terminat pe poziția a treia, la categoria de vârstă 35-39 de ani, și a reușit, pentru al doilea an consecutiv, să se califice la Campionatul Mondial!

Chiar dacă a terminat sezonul cu o performanță deosebită, Alexandru Bălan care, pentru terminarea unei curse, trebuie să înoate 1,9 kilometri, să parcurgă 90 de kilometri pe bicicletă și să alerge 21,1 kilometri, nu intră în vacanță.

„Am terminat concursul în 4 ore, 18 minute și 42 de secunde și am obținut locul trei la categoria mea de vârstă, ceea ce mi-a adus calificarea pentru al doilea an consecutiv la Campionatul Mondial Half Ironman de anul viitor, care se va disputa la Taupo, în Noua Zeelandă. A fost o cursă foarte bună pe care am reușit să o gestionez corespunzător, având în vedere că s-a desfășurat la 27 de grade și o umiditate de peste 80%, iar la Deva, la antrenamentele premegătoare competiției, temperaturile nu depășeau cu mult limita înghețului. Mai mult decât atât, alergarea a avut o elevație consistentă, ceea ce a făcut cursa de la Vougliameni, din Grecia, și mai provocatoare. Sunt mulțumit de acest sezon, de rezultatele obținute și de faptul că am fost ferit de accidentări. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și, odată cu revenirea acasă, voi începe antrenamentele pentru sezonul viitor”, a declarat, imediat după cursa din Grecia, Alexandru Bălan.

În acest an, sportivul a avut o evoluție mai mult decât apreciată, obținând, pe lângă o nouă calificare la Campionatul Mondial, și alte rezultate notabile. Astfel, printre cele mai bune rezultate ale polisportivului  obținute în 2023 se numără un titlu de vicecampion național și clasarea în Top 100 la Campionatul Mondial din Finlanda, competiție la startul căreia s-au înscris aproape 4.000 de concurenți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii