Foc în apropierea Spitalului Municipal Vulcan

Foc în apropierea Spitalului Municipal Vulcan

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Focul care, joia trecută, pe la cinci și jumătate după amiaza, a cuprins dealul deasupra căruia se află Spitalul Municipal Vulcan nu s-a stârnit din senin.

Flăcările mari
incendiu3și fumul negru care se ridica i-au făcut pe mulți locatari ai blocurilor învecinate Parcului Avram Iancu să fugă, ca să vadă ce s-a întâmplat. Curioșii care voiau să se apropie mai mult erau ținuți la respect de către polițiștii locali și naționali care se luaseră în pază perimetrul vulnerabil aflat în curtea spitalului. Atât de tare dogorea ceea ce ardea în partea de jos, încât se simțea peste tot. Luase foc și iarba din curtea spitalului, de dincoace de gardul din piatră, dar fusese stins la timp.

O autospecială de pompieri a ajuns
urgent la locul incendiului, dar nu a putut face față și a fost necesară încă una. Ca unuia care a făcut armata la pompieri, mi s-a părut că dispozitivul a fost întins cam greu, iar vrei trei băieți nu-și prea dădeau ghes să se apropie de foc. Aspectul l-a sesizat și polițistul care se afla lângă mine. La un moment dat, acesta nu s-a mai abținut și le-a zis, hai, măi, băieți, dați-i drumul odată! Între timp a sosit și un autoturism al Poliției care i-a adus pe agentul investigator de la Judiciar și pe cel de la Criminalistică.

Focul care a cuprins
două cotețe nu a făcut pagube mari. Doar în valoare de șase sute de lei. Asta dacă socotim în bani. Au ars, fără să poată fi salvate una dintre cele patru capre ale bătrânului care și le ținea acolo, și câteva găini. Omul stătea departe de foc, înspre linia ferată, și plângea. Cuprinsă de flăcări a fost și o porțiune bună din conducta magistralei de termoficare. După câteva ceasuri incendiul a fost stins.

Câțiva cetățeni vorbeau
că focul ar fi fost pus de doi țigănei din colonia de jos. Ei ar fi vrut să ardă învelișul izolator al conductei, ca să poată, apoi, fura tabla. Polițiștii au infirmat, însă, varianta. Ei au ajuns la concluzia că a fost vorba de o neglijență a proprietarului unuia dintre cotețe. Cel cu caprele. Acesta ar fi uitat focul aprins în sobiță, iar de aici la declanșarea unui incendiu nu a fost decât un pas. Un pas care i-a mistuit un animăluț și păsările adăpostite în cotețul acela, dar care, dată fiind uscăciunea din zonă, se putea propaga rapid. Nu este prima dată când aici ard cotețe sau garaje. Numai că, așa cum au constatat atunci pompierii, atunci focul a fost pus intenționat.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii