Florin Spînu, fost jucător la Minerul Lupeni, s-a retras din fotbal

Florin Spînu, fost jucător la Minerul Lupeni, s-a retras din fotbal

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

 „Ți se făcea pielea găină când jucai la Lupeni”

 

Comitetul Executiv al FRF are, începând de la alegerile din 12 aprilie 2022, doi noi membri. Daniel Niculae (Rapid) a fost ales în locul lui Valentin Iordănescu, care nu mai era eligibil pentru acest post după demisia de la Gaz Metan Mediaș, ca reprezentant al cluburilor din Liga 1, iar Lajos Rancz (KSE Târgu Secuiesc) i-a luat locul lui Florin Spînu, demisionar de la ACSO Filiași, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3. În rest, ceilalți membri au rămas în funcții, ei nici măcar neavând adversar.

 

Florin Spînu a demisionat

de la ACSO Filiași și a devenit noul administrator al Prefecturii Dolj.

Retragerea lui Florin Spînu de la ACSO Filiași, deci automat și din Comitetul Executiv al FRF, a fost una surprinzătoare. Conducătorul performerei actualei ediţii a Cupei României, ajunsă până în sferturile de finală, unde a cedat cu 0-3 în fața Universității Craiova, a decis să se retragă din fotbal și să urmeze un alt drum.

„Motivul pentru care nu mi-am depus dosarul este datorită faptului că am candidat pentru funcția de administrator al Prefecturii Dolj. Datorită programului, cu siguranță, nu o să mai plec să fiu prezent la toate acțiunile organizate de Federația Română de Fotbal. Am luat hotărârea de a nu îmi mai depune candidatura pentru postul de membru în Comitetul Executiv ca reprezentant al echipelor din Liga 3.

La echipă sunt neoficial. Deci, nu mai am nicio funcție la Clubul Sportiv Orășenesc Filiași, fiindcă sunt incompatibil de a deține o funcție de conducere acolo. Am luat hotărârea de a merge pe acest drum. Decizia a fost luată pentru că îmi place ceea ce fac aici, la Prefectură. E ceea ce făceam și la club. Este tot la fel, știu foarte bine ce am de făcut, cu ceea ce mă întâlnesc aici am avut și la club, aceleași sarcini, și acesta este și un motiv pentru care am devenit incompatibil, pentru că făceam cam aceleași lucruri și nu este corect. Acum sunt administratorul Prefecturii Dolj, administrez clădirea instituției prefectului, mai avem încă o clădire, mă ocup de tot ce înseamnă organizare”, a dezvăluit Florin Spînu pentru Liga2.ro.

 

De dragul schimbării…

Spânu mai spune că nu a făcut această mutare pentru bani.

„Cu siguranță, câștigul este mult mai mic. Dar mi-am dorit din suflet, cred că am avut foarte mulți ani în fotbal și am dorit să fac o schimbare, atât pentru mine, cât și pentru familia mea”, a spus Florin Spînu. Acesta exclude o revenire în fotbal: „Mă gândesc la fotbal, urmăresc, merg la meciuri, dar va fi foarte greu să revin, pentru că nici cu sănătatea nu sunt atât de bine. După părerea mea, ceea ce ar trebui să fie din sport, să-ți dea sănătate, liniște, e total invers. Agitație, stres și boală.”

 

Florin Spînu a activat

în fotbalul din Filiași 16 ani. În 2006 a înființat Școala de Fotbal „Luceafărul” Filiași, un clubul privat, al său, iar din 2009 a schimbat denumirea în Clubul Sportiv Orășenesc Filiași, când a început colaborarea de asociere și finanțare cu primăria orașului din județul Dolj. În patru ani a promovat echipa din Liga 5 în Liga 3, iar în sezonul trecut (2020-2021) a avut cea mai mare performanță: locul 2 în Seria 6 și accederea la barajul de promovare în Liga 2, pierdut însă cu Corona Brașov.

În actuala ediție a Cupei României, echipa din Filiași a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut cu 0-3, pe „Ion Oblemenco”, cu prim-divizionara Universitatea Craiova, după ce, anterior, eliminase echipele Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2), UTA Arad (Liga 1) și FC Hermannstadt (Liga 2). A fost jucător la Minerul Lupeni în perioada de aur.

„Le mulțumesc colegilor mei din Comitetul Executiv, au fost foarte aproape de mine”, spunea Spânu.

În Comitetul Executiv al FRF, Florin Spînu a fost reprezentant al cluburilor din Liga 3 în ultimii cinci ani, un an (2017-2018) și un mandat (2018-2022).

 

 

Amintiri despre Vale

Spânu a jucat la Lupeni în perioada 1993-1995 și a avut mereu Valea Jiului în suflet.

„Am avut o discuție cu Răzvan Burleanu legată de fotbalul din Valea Jiului. Încercăm să vedem ce putem face pentru a revigora fotbalului, dar și ce decid primarii. Răzvan Burleanu va veni în perioada 8-11 mai și vrea să aibă discuții cu oamenii de fotbal pe tema revigorării fotbalului juvenil. Este cunoscut faptul că de-a lungul timpului Valea a dat mari fotbaliști țării. Și eu am jucat la Lupeni alături de nume precum Tudorache, Benone Popescu, Gașpar, Tony Sedecaru, Daniel Neiconi, regretatul Oaidă, frații Păuna. Am mâncat o pită bună acolo, cum se spune, și nu pot uita acele vremuri cu oameni minunați, precum Mircea Ciriperu, de exemplu. Veneau mii de spectatori la meciuri, simțeai că ești fotbalist. Ți se făcea, pur și simplu, pielea de găină. Domnul Burleanu nu este străin de acest subiect legat de Vale și este decis să facă ceva în această privință. Va merge la toate primăriile din Vale”, declara cu ceva timp în urmă pentru zvj.ro Florin Spânu.

Din păcate, fotbalul din Vale se zbate în ultimii ani într-un mare anonimat, anonimat care pare să ne tot urmărească.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii