Florin-Paul Camen, exact 25 de ani pe scenă

Florin-Paul Camen, exact 25 de ani pe scenă

Timp de citire: 2 minute

Marți seara, pe la ora 18, Florin-Paul Camen și-a invitat prietenii la Aztek Caffe din Petroșani, ca să celebreze împreună cei exact 25 de ani de când a debutat, și sunt convins că a avut aceleași emoții ca în urmă cu un sfert de secol, când urca pe scenă – tot la Petroșani – să cânte alături de Cenaclul Flacăra. A fost un moment de răscruce pentru tânărul timid care copiase un volum întreg de poezii semnate Adrian Păunescu într-un caiet (pentru că, dacă cititorii noștri mai tineri nu știu, pe-atunci nu exista internet, deci nici ebook-uri ori siteuri de poezie) și care se vedea pe aceeași scenă cu idolul său. ”Am cântat prima mea compoziție proprie, evident pe versurile lui Păunescu: se numea Poetul vine-n Vale, și după ce am terminat piesa, Adrian Păunescu m-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi, și am reluat cântecul împreună cu trupa lui Andrei Păunescu. A fost un moment pe care n-o să-l uit niciodată”, spunea Florin, care a și cântat piesa asta la Aztek, alături de multe alte dintre cântecele pe care prietenii i le cunosc de mult.

Tot Adrian Păunescu e cel care l-a numit pe Florin-Paul Camen ”folkist pe cont propriu”, o sintagmă cu care artistul se mândrește și care îl reprezintă: nu a lăsat deoparte muzica în toți acești 25 de ani, cu toate greutățile pe care le presupune alergătura continuă între concerte ori înregistrări și munca la mină, iar în tot acest timp ne-a oferit cinci albume, dintre care cel mai recent se numește chiar ”25” și a fost lansat la Aztek Caffe. E vorba, de data aceasta, de o co-producție în familie, pentru că grafica discului îi aparține fiului său.

După 25 de ani de muzică, Florin-Paul Camen pregătește, evident, încă pe-atâția, așa că nu e departe lansarea albumului cu numărul șase, la care folkistul din Lupeni s-a apucat deja de lucru și din care ne-a și oferit o piesă la concertul de la Aztek Caffe. Până la următoarea lansare, sper să-l vedem și să-l auzim mai des în Valea Jiului, mai ales că acum Florin e doar folkist, după ce și-a luat adio de la mină și a trecut – deși nici nu ai zice dacă-l vezi – în rândul pensionarilor.

Ilie PINTEA

Florin-Paul Camen, exact 25 de ani pe scenă

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii