Fir-aş al dracului… / Cetate trecu de 8 ori Gilortul! 

Fir-aş al dracului… / Cetate trecu de 8 ori Gilortul! 

Timp de citire: 2 minute

Cu un mare pas în Liga a III-a, Cetate Deva, campioana judeţului, s-a distrat cu echipa Gilortul Târgu Cărbuneşti, de care a dispus cu un neverosimil scor-fluviu de 8-2, în prima manşă a barajului pentru promovarea în eşalonul al treilea.

Oaspeţii dau tonul
Cu toate că Deva pornea mare favorită în partida cu oltenii, cu siguranţă nimeni nu s-ar fi aşteptat la scorul astronomic de pe tabela (improvizată) de marcaj.
Un 8-2 pentru trupa lui Marius Sîrbu care poate, deja, să pregătească paharele cu şampanie de după partida retur de pe 27 iunie.
Povestea acestui 8-2 nu este deloc complicată. Oaspeţii se treziră cu un gol venit în primele trei minute, neaşteptat ce-i drept. Astfel, să vezi şi să nu crezi, oltenii deschiseră scorul. Bucuria dură puţin pentru că devenii intrară la pauză cu 3-1, iar după pauză fu un joc de-a şoarecele şi pisica. Ratări incredibile pentru deveni, greşeli de curtea şcolii pentru olteni.
Aşa că cele 8 goluri, puteau fi şi 14, pentru echipa gazdă nu mirară pe nimeni. Cei 1.500 de spectatori fură pe deplin satisfăcuţi. Înaintea meciului retur, putem spune că, după şase ani, judeţul va avea o promovată în Liga a III-a.

Golgheterul la datorie
Adrian Pribac, golgheterul Ligii a IV-a, şi-a ţinut promisiunea şi nu s-a oprit doar la cele 45 de goluri marcate în campionat. Şi în meciul de baraj şi-a pus semnătura pe alte patru goluri şi a fost coautor la alte două.
Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor: Suciu de două ori, Ungureanu şi Boloş, câte un gol.

Lume bună
Lume multă şi bună a luat loc în tribuna stadionului din Cetate. Oficialităţi ale oraşului, ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, oameni de fotbal din judeţ, printre care şi din Vale, au venit să susţină echipa deveană.
„A fost un rezultat echitabil şi eu cred că Deva putea să dea mult mai multe goluri. A fost spectacol. Mai este şi meciul retur, dar după cum au stat lucrurile, Deva merită totul”, a declarat răspicat Petru Spărios, secretarul executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor Hunedoara.
Cetate Deva a avut următoarea formulă de bază: Iancău – Dosan, Şumuţiu, Doboş, Vîrtan, Vajda,
Ungureanu, Lintaru, Chelariu, Pribac, Suciu.
Antrenor: Marius Sîrbu.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii