Fete de 10 (zece) din Vale premiate

Fete de 10 (zece) din Vale premiate

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

O veste bună aflăm din sfera învățământului. Elevii absolvenți de 10 au fost premiați în această săptămână de Ministerul Educației și Cercetării.

 

În județul Hunedoara, 10 absolvenți care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională sesiunea 2020 și 9 absolvenți care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020 au fost premiați.

Acest lucru a fost posibil prin Ordin de Ministru și ale prevederilor unei Hotărâri de Guvern din august 2020, iar cuantumul stimulentului financiar acordat de Ministerul Educației și Cercetării a fost de 3.000 lei pentru fiecare absolvent de liceu dintre cei amintiți și de 1.000 lei pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

Ca să ne facem o idee nu doar ce licee au dat băieți și fete de 10 la aceste examene, dar și să vedem situația pe linie de învățământ, ca un fel de clasament al acestor licee, iată mai jos cum a stat treaba anul acesta.

 

Licee sau colegii

1. Colegiul Național „Decebal” – Deva – 5 absolvenți;

2-3. Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva – câte 2 absolvenți fiecare;

4-7. Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” PetrilaLiceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni,  Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad și Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg – câte un absolvent fiecare.

 

Școli gimnaziale

1. Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva – 4 absolvenți;

2-3. Școala Gimnazială Călan și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Hațeg – câte 1 absolvent fiecare.

 

Două fete din Vale de zece!

După cum se poate observa, prin colegiul și liceul din Petrila, respectiv Lupeni, Valea Jiului este reprezentată de doi absolvenți de excepție, care au terminat cu zece pe linie. Este vorba de două fete absolvente, prima din Petrila, pe nume Mădălina Dănilă din cadrul școlii gimnaziale ce se află în subordinea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”, și cea de-a doua din Lupeni, pe nume Diana Rusu, absolventa Liceului Teoretic „Mircea Heliade” și singura din Vale, care a luat media 10 la Bacalaureat, totodată și câștigătoare de patru ori a olimpiadei județene la disciplina „Istorie”!

Felicitări încă o dată și din partea redacției ziarului nostru celor două fete de zece și să o țină tot așa!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii