Felix Ostrovschi vă prezintă „Revista presei”: Liga nenorociților în dragoste

Felix Ostrovschi vă prezintă „Revista presei”: Liga nenorociților în dragoste

Timp de citire: un minut

„Zilele acestea a luat ființă la Cluj, Liga nenorociților în dragoste, al cărei scop statutar este, consolarea celor nedreptățiți de zeul Amor. Membrii societății sunt:

  • activi: de la 18 la 28 de ani;
  • de onoare: de la 28 la 50 de ani;
  • tolerați: între 50 și 70 de ani.

Liga nu este vreo invenție românească. A fost importată din America de către un profesor universitar, care se ocupă de vreo trei ani cu împământenirea ei în România. În Lumea Nouă știut este că sunt o mulțime de societăți similare: Liga pentru rechiziționarea femeilor frumoase; Liga oamenilor fără bretele; Liga adoratorilor de rochii cărămizii; Liga pentru studiul cioarelor îndoliate; Liga pentru analizarea cărăbușilor melancolici; Liga elefanților veseli; Liga bărbaților divorțați; a misoginilor; cocalmanilor; și a celor cu iluzii spulberate.

Profesorul în chestiune a făcut călătorii de studii în acest scop și acum lucrează la un mare studiu, relativ la structura sociologică a acestei ligi la diferite popoare, pentru a vedea, ce concluzii putem trage noi din punct de vedere național și al natalității.

Președinte al acestei ligi va fi ales dl. profesor Misogin. Urăm noroc, nenorociților în dragoste la noua întreprindere.

Cerul se pudrează cu nori, pisicile miaună noptatec, iar nenorociții în accidente și incidente în dragoste înființează ligi”.

[„Patria”, Anul IX, nr.26, Cluj, 10 februarie 1927].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii