Executare silită pentru Ştiinţa Petroşani?! Preşedintele Adrian David vrea un dialog...

Executare silită pentru Ştiinţa Petroşani?! Preşedintele Adrian David vrea un dialog constructiv

Timp de citire: 2 minute

Povestea celor 50.000 de lei (jumătate de miliard lei vechi!), sumă dată de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru buna funcţionare a echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, echipă ce funcţionează în cadrul CS Universitatea Petroşani,  poate aduce echipa în pragul falimentului. Şi totuşi, de e de făcut?

Oficialii echipei, prin vocea lui Dacian Ciodaru, au declarat că li se cere să returneze suma de 50.000 de lei, dat fiind faptul că s-a comis o eroare. Eroare pentru care clubul petroşenean nu se face vinovat, dar pentru care va trebui să plătească, altfel riscă executarea silită.

Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, declară că există soluţii pentru ieşirea din această situaţie, doar trebuie găsită o cale de comunicare: „În anul 2011 pe lângă acea sumă de 50.000 de lei pe care Consiliul Judeţean o dădea clubului din Petroşani s-a mai făcut un act adiţional prin care se mai acorda o sumă de 50.000 de lei. Acest act a fost găsit ca fiind nelegal de către Curtea de Conturi, astfel că acest for a trimis un act prin care clubul petroşenean trebuie să dea banii înapoi. Din câte ştiu s-a trimis chiar o decizie de executare silită în acest caz. Decizia este definitivă, astfel că acea sumă trebuie recuperată. Cei de la Petroşani nu se consideră vinovaţi. Din informaţiile mele ştiu că au atacat decizia în instanţă în privinţa executării silite. În acest moment noi nu mai putem finanţa clubul din cauza greşelii făcute în anul 2011. Dar soluţii cred că există. O eventuală asociere între consiliul judeţean şi club ar fi una dintre soluţii, aşa cum se întâmplă şi cu celelalte cluburi din judeţ. În baza unui obiectiv bine stabilit de către clubul respectiv se poate face o finanţare corectă, dar deocamdată trebuie rezolvată această problemă”.

Neprezentări

Situaţia gravă din punct din punct de vedere financiar pe care clubul petroşenean îl traversează are repercusiuni asupra activităţii sportive. Astfel, rugbiştii nu s-au prezentat la Campionatul de Rugby în 7, din care s-au desfăşurat deja trei etape. Fără voia lor, sportivii au luat o vacanţă forţată până la 1 august, când se va şti exact cum stau lucrurile.

Rezultate slabe

Nici în Divizia Naţională Ştiinţa nu se poate lăuda cu rezultate bune. Palmaresul e destul de subţire: doar două victorii. Locul 7 din 10 competitoare este mult prea puţin pentru o echipă care avea cu ani în urmă un statut respectabil în rugbiul din România.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii