Exclusiv. Asul din mâneca deputatului Resmeriţă: sesizarea ANI împotriva sa a fost...

Exclusiv. Asul din mâneca deputatului Resmeriţă: sesizarea ANI împotriva sa a fost clasată!

Timp de citire: 2 minute
Documentul pe care îl prezentăm în cuprinsul acestui articol, recent intrat în posesia noastră, schimbă radical calculele politice ale ultimului an. Adesea, în spaţiul public a fost vehiculată (cam pripit, după cum veţi afla) informaţia că deputatul de Vulcan – Lupeni – Uricani, Cornel-Cristian Resmeriţă (PSD), nu ar mai putea candida pentru un nou mandat. Presupunerea a plecat de la faptul că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru un presupus conflict de interese.
Aşa cum am arătat, ANI a sesizat Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitând cercetarea deputatului Cornel-Cristian Resmeriţă pentru presupusa comitere a infracţiunii de conflict de interese. Pe cale de consecinţă, a fost întocmit dosarul penal nr. 21/P/2015. Bucuria celor care deja vedeau vacant fotoliul de deputat ocupat de Cristian Resmeriţă n-ar fi trebuit să fie de prea lungă durată. Şi asta deoarece, în data de 26 ianuarie 2015, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, examinând actele dosarului cu numărul menţionat, a dispus – prin Ordonanţa datată 26 ianuarie 2015 – clasarea cauzei.
Spuneam că informaţia potrivit căreia ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a făcut pe politicieni să se grăbească în a da verdicte atât cu privire la poziţia deputatului Resmeriţă în organizaţia judeţeană (recent, acesta a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte executiv), cât şi cu privire la posibilitatea acestuia de a candida pentru un nou mandat. S-au lansat chiar scenarii întregi, variante de oameni care să candideze la alegerile pentru Camera Deputaţilor din partea PSD în colegiul Vest – Valea Jiului, ori care să îl înlocuiască la vârful organizaţiei PSD Hunedoara. Starea de incertitudine a fost întreţinută şi de faptul că, din ianuarie 2015, când (aşa cum rezultă din Ordonanţă, pe care o prezentăm în facsimil) deputatul a fost informat cu privire la clasarea cauzei, Cristian Resmeriţă nu a făcut cunoscut opiniei publice acest aspect.
Contactat de Ziarul Văii Jiului, deputatul Cristian Resmeriţă nu a negat faptul că este la curent cu conţinutul Ordonanţei de clasare a cauzei, document emis la data de 26 ianuarie a.c. în dosarul penal nr. 21/P/2015. Încercând să aflăm motivul pentru care Resmeriţă nu a făcut publică încheierea dosarului penal prin clasarea cauzei, aspect care i-ar fi fost pe deplin favorabil, am primit un răspuns surprinzător. “Am vrut să îmi văd prietenii şi duşmanii”, a replicat deputatul Colegiului Vest – Valea Jiului.
Înlăturat fiind riscul de a fi tras la răspundere din punct de vedere penal în urma demersurilor ANI, este foarte probabil ca Resmeriţă să se pregătească pentru un nou mandat de parlamentar. Mai ales că, aşa cum am amintit, a fost reconfirmat recent în calitatea de preşedinte executiv al PSD Hunedoara. Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii