Eveniment – Țara Hațegului MTB Stage Race

Eveniment – Țara Hațegului MTB Stage Race

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În perioada 23 – 26 iulie 2020, ACS Retezatul Montana 2020 Țara Hațegului, în parteneriat cu Asociația de Turism Retezat, unitatea de management a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat și Asociația Intercomunală Țara Hațegului, au organizat prima ediție a Țara Hațegului MTB Stage Race, eveniment MTB Cross Country Stage Race (XCS), desfășurat pe trasee montane neamenajate, de mare dificultate (250km, 9000 m diferență de nivel). În țara noastră, a fost primul concurs pe echipe oficial înscris în calendarul Federației Române de Ciclism care se adresează doar sportivilor de performanță sau cu experiență.

Traseele parcurse au atins Munții Șureanu, Munții Retezat, Țara Hațegului și au trecut pe lângă o serie de obiective turistice foarte importante: Sarmizegetusa Regia, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Fundătura Ponorului, vf.Godeanu, vf.Baleia, vf.Petreanu.„Am fi dorit să realizăm un adevărat festival sportiv, dar, din cauza pandemiei, ne-am rezumat strict la competiția sportivă profesionistă: 120 de participanți au luat startul la această puternică competiție de ciclism, care dorim să devină o tradiție. Am avut parte de elitele naționale, ne-a fost alături și Cătălin Sprînceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism, în calitate și de participant la competiția noastră. Competiția a durat patru zile, iar concurenții au avut parte de soare, ploaie, noroi, cu alte cuvinte, de spectacol din toate punctele de vedere. Ne-am asumat organizarea evenimentului în condiții de pandemie, obținând și respectând toate avizele necesare și toate regulile sanitare și măsurile de distanțare impuse ca urmare a pandemiei. Nu am fi reușit nimic fără oameni extraordinari alături, enumerând aici Federația Română de Ciclism, Jandarmeria Română, Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, SC ADACONI SRL, Parc Caffe Hațeg, Rotary Hațeg, Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice Hunedoara, Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, Liceul Teoretic IC Brătianu Hațeg, primăriile din zonă și în special Sântămăria-Orlea, care ne-a fost gazdă la Complexul Sportiv pentru organizare, înscrieri, ședințe tehnice și festivități”, a declarat Călin Pop, reprezentantul clubului sportiv organizator.

“Cred că acest concurs are potențial de dezvoltare și mie unul mi-ar plăcea să-l vad pe viitor și în calendarul UCI, în așa fel încât și străinii să rămână cu gura căscată așa cum am rămas eu” – a declarat Cătălin Sprînceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Învingătorii din această competiție puternică au fost:

Elite Masculin

Locul 1: Molnar Ede și Duca Bogdan, de la Bikexpert Superbet Racing Team
Locul 2: Burța Roberto-Dumitru și Logigan Lucian de la CSU Scott Procycling
Locul 3: Dobre Vlad (Nomad Merida CST) și József Attila Malnasi (CARCOVER Veloteca Racing Team)

Mixt Open Masculin-Feminin

Locul 1: Stan George Cristian și Bondor Salome, de la NoMad Merida CST
Locul 2: Diaconescu Mihaela și Diaconescu Radu
Locul 3: Toncu Ionut și Rimniceanu Roxana, de la HPM-Pro Mountain Sports

Master 2 Masculin

Locul 1: Ionascu Marius și Jidovu Cristian, de la CS Tibiscus
Locul 2: Roman Florin și Vlaic Augustin
Locul 3: Marculescu Lucian și Ghinararu Daniel

Master 1 Masculin

Locul 1: Vlad Urzica și Mitru Dan
Locul 2: Stefan Cristescu și Aurelian Sotropa, de la Transilvania MTB
Locul 3: Gaita Madalin (UVT Devron West Cycling Team) și Marin Marian (Nomad Merida CST)

Amatori Masculin

Locul 1: Amarinei Robert-Mihai (Living Bike Faresin Team) și Husariu Sabin (BikeXpert Racing Team)
Locul 2: Cristea Tudor Florin (Carcover Veloteca Racing Team) și Kincses Constantin Alexandru (Carcover Veloteca Racing Team)
Locul 3: Stancu Alexandru și Duta Ionel (BikeXpert Racing Team

Amatori Feminin Open

Locul 1: Suzane Hilbert si Elena Fodor
Locul 2: Noemi Lupuj si Luiza Loloiu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii