Eveniment expoziţional / INTO THE WILD la Deva

Eveniment expoziţional / INTO THE WILD la Deva

Timp de citire: 2 minute

Vineri, 14 august, începând cu ora 18.00, la Galeriile Forma din Deva va avea loc vernisajul expoziţiei de artă vizuală INTO THE WILD ce cuprinde lucrările realizate în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Artă din Masivul Retezat.

Evenimentul este organizat de „Tarus Media” Bucureşti şi „Five Plus Art Gallery”. În cadrul evenimentului, poetul Dumitru Spătaru va lansa cartea Vin Amintirile, o antologie de autor.

Ediţia aniversară a Simpozionului Internaţional de Artă din Masivul Retezat se desfăşoară şi în acest an în Parcul Naţional Retezat, la Cabana „Cascada”, în perioada 2-23 august. Simpozionul oferă tinerilor artişti un context generos pentru creaţii diverse, dar totodată reprezentative pentru peisajul autohton.

„Ne bucurăm că am reunit pentru al 10-lea an consecutiv reprezentanţi ai creatorilor de frumos din Iaşi şi Chişinău. Tarus Media sprijină în fiecare an tinerii artişti şi le pune la dispoziţie, pentru inspiraţie, Cabana Cascada. Întregul concept a fost gândit pentru a-i ajuta în demersurile lor. În acest sens, avem alături mulţi prieteni şi colaboratori, printre care reprezentanţi ai Farmaceutica Remedia. Anul acesta sărbătorim în cadrul Simpozionului şi Zilele Remedia, eveniment intern extrem de important pentru noi”, a declarat Valentin-Norbert Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Farmaceutica Remedia şi iniţiatorul simpozionului.

Pe tot parcursul simpozionului, studenţi şi profesori de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (Republica Moldova) participă la ateliere de creaţie în aer liber sub îndrumarea profesorilor coordonatori lector univ. Cristian Ungureanu şi Iurie Lupu pe pictură şi a profesorului Valeriu Vanaga pe secţiunea ceramică.

În paralel, în cadrul Five Plus Art Gallery din Viena se desfăşoară expoziţia Anatomy of memory în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, instituţie care aniversează 155 de ani de învăţământ modern artistic.

Mihaela PETROŞAN

 

Simpozionul Internaţional de Artă „Retezat” este născut din dorinţa de a-i ajuta în demersurile lor pe studenţii talentaţi pentru a-şi exprima ideile artistice într-un cadru natural de excepţie, la Cabana Cascada (www.retezat-cascada.ro). Frumuseţea impunătoare a Munţilor Retezat, a Cascadei Lolaia, îi inspiră an de an pe tinerii artişti să îşi exprime talentul în cadrul atelierelor de pictură, sculptură, ceramică şi tapiserie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii