Evaluarea Națională 2024. Mult mai buni la „română”

Evaluarea Națională 2024. Mult mai buni la „română”

Timp de citire: un minut

Puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 au luat note egale sau mai mari ca 5 la „matematică”, potrivit datelor Ministerului Educației.

La „română”, aproape trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5.

Aproximativ 163.000 de elevi ai clasei a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2024. Deși toată lumea s-a obișnuit să găsească rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2024 pe site-ul oficial al Ministerului Educației, de această dată nu au mai fost publicate acolo. Rezultatele la simulare Evaluarea Națională 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, vineri.

42,37% au obținut la matematica note mai mari sau egale cu 5. La limba și literatura română procentul a fost de 73,98%, iar la limba materna – puțin mai mare 82,93%.

Simularea Evaluării naționale de anul acesta a fost prima derulată în condițiile similare cu cele de examen, digitalizat. Lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara.

Dat fiind faptul că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi, unitățile de învățământ vor folosi datele rezultate la nivel de unitate, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Totodată, rezultatele n-au mai fost publicate, ci doar transmise, pentru a fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii