Eternul udemerist Winkler e optimist: / „Avem la dispoziție aproape 100 miliarde...

Eternul udemerist Winkler e optimist: / „Avem la dispoziție aproape 100 miliarde de euro. Este șansa noastră!”

Timp de citire: 2 minute

România, județul Hunedoara și implicit Valea Jiului parcurge o perioadă propice, însă trebuie să știm să profităm de ea. Asta spune europarlamentarul Iuliu Winkler, care crede că acum, mai mult ca niciodată trebuie să profităm și să scriem proiecte. Bani sunt pentru orice, doar trebuie să-i cerem și să gândim integrat. E foarte interesant cum UDMR, o organizație cu mulți oameni și tineri și deștepți, rămâne încremenită la Winkler, când e vorba de lista europarlamentară. Chiar nu știm de ce Winkler e eternizat de UDMR. Sau, poate, nu doar UDMR face cărțile listelor sale europarlamentare? 

Sunt programe multe atât pentru privați cât și pentru uat-uri, încât de această data nimeni nu se poate plânge că vrea să facă ceva și nu are susținere. Însumând fondurile alocate României pentru următorii ani, sunt sute de milioane de euro disponibile, iar singurele cerințe pentru a le accesa sunt dorința, ideea și gândirea integrată. Uniunea Europeană susține România și județul Hunedoara, iar asta o spune chiar europarlamentarul Iuliu Winkler.

„Suntem în deceniul convergenței, știu că e obositor să spun cifre, dar, pe scurt, România cu PNRR, PTJ cu Fondul de înnoire în energie, dispune în acest deceniu, până prin 2030, de aproape 100 de miliarde de euro. Sunt bani foarte mulți, un pic mai mulți decât bugetul României, păi în această situația putem câștiga un an în patru ani. E birocrație, corupție, mulți care comentează de pe margine, e greu, dar cei care intră pe teren, nu cei de pe margine pot folosi aceste fonduri trebuie să demonstreze că dacă se poate la Oradea trebuie să se poată și la Petroșani. În acest deceniu, noi avem nevoie de proiecte, și avem această șansă. Vom ajunge să ne situăm cu veniturile cu PIB-ul la nivelul UE. Dar ca să facem asta trebuie să gândim integrat”, a spus Iuliu Winkler, europarlamentar.

Dacă PNRR se adresează, în principal, administrațiilor publice, Programul de Tranziție Justă, jumătate din el este pentru privați. Primul apel de proiecte se închide în următoare săptămâni, dar se vor deschide și altele astfel încât toți oamenii de afaceri să se regăsească, și să poată îndeplinii condițiile impuse. Acest program are ca scop facilitarea tranziției zonelor monoindustriale către energia verde, principala direcție promovată la nivel European.

Așteptăm de la europarlamentarul Winklehner și altceva decât obișnuita gargară politicianistă. De pildă, să ne explice de ce România nu a intrat și pământește în spațiul Schengen. Și ce a muncit el în acest sens…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii