Este nevoie de lucrări suplimentare la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”

Este nevoie de lucrări suplimentare la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”

Timp de citire: 2 minute

După seria de lucrări de reabilitare și modernizare realizate la spitalul din Hunedoara, primăria a scos la licitație o altă serie de  lucrări suplimentare de reabilitare a ambulatoriului integrat al spitalului,  aferente proiectului ,,Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu” . Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional.

În cadrul corpului  F al ambulatoriului integrat funcționează următoarele specialități medicale: laboratorul de medicină fizică și balneologie, cabinet EEG, cabinet cardiologie, cabinet ortopedie-traumatologie, cabinet neurologie, cabinet medicină internă, cabinet reumatologie, cabinet diabetologie, cabinet endocrinologie și dermatologie, cabinet urologie, punct de recoltare laborator analize medicale.

Momentan este nevoie de o serie de lucrări de modernizare efectuate în spațiile reabilitate. Sunt prevăzute lucrări de recompartimentare, înlocuire completă tâmplărie interioare și exterioare, înlocuire instalații interioare (electrice, sanitare, încălzire), reabilitarea termică și realizarea unui acoperiş tip şarpanta.

Se propun următoarele funcţiuni, în funcție de nivel. La parter: sală aşteptare, cabinet consultații, aerosoli, debara, sală masaj, băi galvanice,  sală gimnastică recuperare, birou instructori, grupuri sanitare cu duș, sală reumatologie, împachetări parafină, preparare parafină și magazie, căi de circulaţie, lift, casa scărilor, grupuri sanitare pacienţi. Etaj I va fi format din spații de circulaţie, cabinet oncologie, EEG, medicina muncii, SPCIM, ortopedie, medicină internă, grupuri sanitare pe sexe. Etaj II: cabinet psihiatrie, reumatologie, diabet, endocrinologie și dermatologie, SPCIN , urologie, chirurgie generală, punct recoltare, magazie, căi de circulaţie, grupuri sanitare pe sexe.

Se prevede, de asemenea, un strat de izolaţie termică realizat cu polistiren de 10 cm grosime la exteriorul clădirii, inclusiv peste planșeul terasă, acoperişul este tip şarpantă cu învelitoare din tablă. Se propune reabilitarea construcţiei, constând în înlocuire tâmplărie exterioară și interioară, reabilitarea termică a anvelopei clădirii, reabilitare de grupuri sanitare, reabilitarea instalației de încălzire, a  instalației electrice și a instalaţiilor sanitare, montare lavoare în fiecare cabinet, realizarea unui branşament electric separat cu putere totală instalată de 100 kW, reabilitarea instalației de hidranți interiori, instalație de iluminat de siguranţă, echiparea cu un ascensor, izolarea termică a acoperişului terasă și realizarea unui acoperiş tip şarpantă cu învelitoare cu ţiglă metalică profilată, inclusiv jgheaburi și burlane de evacuarea apelor pluviale, finisaje interioare și exterioare, inclusiv înlocuirea pardoselilor de linoleum cu tarchet.

Se propune, de asemenea, crearea unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, precum și dotarea cu aparatură de specialitate a cabinetelor ce funcționează în cadrul ambulatoriului.

Pentru aceste lucrări se alocă 206.742 lei, fără TVA, valoare estimată. Durata lucrărilor este stabilită la o lună începând de la data atribuirii contractului și a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii